Hoe kies je de juiste schoenen voor je kind?

Schoenen kopen voor je kind, het kan soms best moeilijk zijn. Voor jezelf is het vaak een piece of cake, want jouw voeten groeien niet meer en je weet precies wat wel en niet past. Voor je kindje is dit natuurlijk anders. Zij blijven maar groeien en daarmee hun voetjes ook.

Daarbij moet je minimaal elk half jaar nieuwe kinderschoenen kopen, want naast een maat die verandert veranderen natuurlijk ook de seizoenen.

Seizoensbewust

Elk seizoen nieuwe schoenen, dat is natuurlijk het beste. Toch lukt niet dit altijd, omdat de voetjes van je kindje groeien en je tussentijds misschien wel een extra paar moet aanschaffen. Probeer niet al teveel op de seizoenen te letten en kies bijvoorbeeld voor 2 seizoensmomenten: najaar/winter en lente/zomer. Hou daarbij dan ook winterschoenen, zoals hoge schoenen of laarsjes aan voor de herfst/winter en voor in de lente/zomer leuke sneakertjes. In de zomer ga je vaak ook nog voor sandalen, maar die rekenen we als extra 😉

Niet alleen de lengte, ook de breedte

Belangrijk is dat de pasvorm goed is. Dan hebben we het niet enkel over de maat (de lengte), maar ook de breedte. Wist je namelijk dat er breedtematen zijn in schoenen? Dit is voor zowel volwassenen als voor kinderen het geval. Een kinderschoen moet overal goed aansluiten, om te voorkomen dat de voetjes gaan ‘zwerven’ in de schoen. Op die manier kunnen ze namelijk voetproblemen krijgen en zelfs scheef gaan lopen. Heeft je kind smalle voetjes? Dan past niet elke schoen en moet je er wellicht wat meer moeite voor doen om een goed passend exemplaar te vinden. Zeker iets om goed op te letten dus!

Schoenen voor je kind

Fashionable

Niet alleen zelf wil je er leuk opstaan, ook jouw kindjes dienen er altijd op en top bij te lopen. Naast leuke kleertjes trek je ze ook toffe schoentjes aan. De kinderschoenen van Shoesme zijn bijvoorbeeld altijd erg leuk en bevatten heel veel trendy elementjes. Ga je voor lekker kleurrijk of juist voor een toffe animal print?

Shoppen met een budget

Kinderschoenen kunnen soms best duur zijn. Het is heel belangrijk om te blijven investeren in de voetjes van je kindjes. Het is namelijk heel erg belangrijk dat ze goed kunnen lopen en hierdoor goed groeien. Hebben ze schoenen waarin ze bijvoorbeeld met de voeten naar binnen lopen of waarin ze teveel ruimte hebben? Dan kan dat later problemen gaan geven. Beknibbel hier dus zeker niet op. Wat je uiteraard wel kunt doen is lekker in de sale gaan shoppen. Zo heb je kwalitatieve kinderschoenen voor een leuk prijsje.

Spread the love