Een hond in het gezin; waarom wel of niet?

Echt elk kind wil op een gegeven moment wel een puppy. Veel ouders geven ook toe zonder verder na te denken dat het beest ook groot wordt…

Een hond in het gezin

Het heeft bij ons heel lang geduurd voor we eindelijk toegaven om een hondje te nemen. Helemaal als je dan die verhalen hoort dat er simpelweg geen tijd is voor een hond. De honden worden met de feestdagen of in de zomer aan touwtje aan de boom vastgebonden. Ik had ooit een vriendin (nadruk op had) die besloot dat de hond toch te druk was, en het een goed idee vond om de hond dan maar op een kinderboerderij of zo achter te laten. Dan nam vast iemand haar mee. Bizar.

Dat soort dingen zet je aan het denken. Vooral de heel populaire hond de Dalmatiër of de Labrador hebben echt aandacht nodig. Ze moeten regelmatig uitgelaten worden op een dag, en willen veel spelen. De hele dag op een flatje drie hoog achter is niet prettig voor ze. Ze moeten rennen en los kunnen lopen. Die schattige Chihuahua moet flink getraind worden wil je die bij kinderen hebben.

De voordelen van een hond in het gezin

Al het knuffelen en spelen! Wist je dat je extra liefdeshormonen aan maakt als je veel knuffelt met de hond? Kinderen met autisme of ADHD kunnen helemaal opleven of juist rustig worden door het aaien van de hond. Maar ook doordat ze over het algemeen vaker buiten komen. De kinderen kunnen lekker buiten rennen en dollen met de hond. Voor iedereen fijn dus! Je leert ze verantwoordelijkheid door af te spreken wie de hond voert, dingen leert of bijvoorbeeld uit mag laten.

Bij drukke kinderen als die van mij is het heel fijn dat wij een ontzettend rustige hond hebben. Hij is dol op spelen, en kan echt harder rennen dan welke hond ik ooit heb gezien. Maar als hij lekker thuis is, dan ligt hij het liefst in de vensterbank naar buiten te kijken, of op schoot. Buiten is het een heerlijk energieke hond dus het is echt goed als je voer koopt, om een beetje te kijken wat de energiebehoefte van de hond  zo koop je het juiste voer.

Heb je genoeg tijd en ruimte, dan is de hond echt je allerbeste vriend! Anders, gewoon nog even wachten goed?

Spread the love