In de lente op pad met de kinderwagen, waar moet je op letten? 

Met een baby is elk seizoen een nieuwe uitdaging. Wat moet de baby dragen tijdens de lente, als de temperatuur voortdurend stijgt en daalt? Lees verder om de belangrijkste lentetips te ontdekken voor je weer eens lekker op pad gaat met de kinderwagen. In ons geval de Thule Sleek kinderwagen.
Wat heerlijk weer dat zonnetje dat lekker naar binnen schijnt! Je krijgt meteen zin om weer lekker naar buiten te gaan. Helaas wonen we in Nederland waar niets zo verraderlijk is als het weer. Dat mooie zonnetje kan ijskoud zijn, en binnen 2 minuten kun je van een lekker lentezonnetje naar een herfstige hagelbui gaan en weer terug.

Wandelen in de lente: Thule Sleek kinderwagen

Voor de perfecte lentewandeling met je kindje moet je echt de Thule Sleek kinderwagen proberen. De Thule Sleek is een kinderwagen waarbij echt overal aan is gedacht. Deze indrukwekkende kinderwagen heeft een omkeerbaar zitje, grote luifel en hij is natuurlijk ook in hoogte verstelbaar. De zitting is gewatteerd (lekker zacht!), de beensteun is verstelbaar en kan volledig plat achterover zodat je kindje ook nog lekker kan slapen onderweg. En wat ik zelf super fijn vind is de boodschappenmand onder de wagen. Deze is mega ruim waardoor je écht alles mee kunt nemen. Ik heb er vaak een rugzak vol met spul in zitten, speelgoed voor Noé en vaak ook nog wat te snacken voor de kinderen. 

Wat bij mij heel goed van pas komt is dat de Thule Sleek kinderwagen uit te breiden is. Je kunt er dus een tweezitter van maken zodat beide kinderen in de kinderwagen kunnen. Je hoeft dus geen aparte wagens te halen, of op een andere manier moeilijk te doen. Echt een uitkomst!

Je baby aankleden voor een lentewandeling

Omdat het weer nogal eens verandert is het altijd handig om de kleine in laagjes te kleden. Je wilt niet te warm kleden omdat het niet prettig is, en te koud is natuurlijk ook niet fijn. Met laagjes kun je alle kanten op. Begin met een romper met korte mouwen met daarover een broek en een shirt met lange mouwen, en dan nog een lekker vestje of jasje. Sokken passen prima onder slofjes, en je kunt altijd 1 van de 2 weer uitdoen. Manu wilt nog wel eens een koukleum zijn, ik pak dan liever een romper met lange mouwen en een extra sjaaltje. Zo weet ik zeker dat hij warm genoeg is.

Uiteraard is een lekkere voetenzak onmisbaar in de lente. Buiten dat het wat het zachter zit, is het ook lekker warm voor de frisse dagen, en comfortabel als ze toch nog in slaap vallen. Met Manu is het soms wel een gevecht om de voetenzak dicht te krijgen, maar toen Noé nog klein was vond ze het écht heerlijk om in de voetenzak te slapen. Zo zie je maar weer dat ieder kindje anders is.

Lekker buiten wandelen is rustgevend, en ook nog eens heel gezond door de frisse lucht. Vaak slapen ze daarna een stuk beter dan als je de hele dag binnen bent. Ook is het leuk om zo kleine dingen samen te ontdekken, zoals vlinders, nieuwe bloemetjes die opkomen, alle veulens en lammetjes die je hier bijvoorbeeld langs de boerderijen ziet. Kinderen vinden dat echt fantastisch!

Geniet van je wandeling!

Spread the love