Kids in huis? Tijd voor een goede inboedelverzekering!

Ben je in verwachting? Gefeliciteerd! Dan staat je een spannende tijd te wachten. Het hebben van kinderen neemt zorgen met zich mee. Zorgen waar je niet altijd bij stilstaat. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over je inboedelverzekering? Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wel heel belangrijk. In dit artikel ontdek je waarom.

Nieuw kindje, nieuwe spullen

Met een kindje op komst ben je vast al bezig met het inrichten van de babykamer. Maar ook als je al kinderen hebt, blijf je je huis steeds opnieuw inrichten. Kinderen groeien namelijk en hebben regelmatig nieuwe spullen nodig. Denk maar aan die dure verschoontafel, of datledikant waar je oudste binnenkort niet meer in past. Zo heb je steeds weer nieuwe spullen nodig en dat mag wat kosten. Kortgezegd vergroot je hiermee je inboedelwaarde. Daarom is het verstandig om een inboedelverzekering bij Centraal Beheeraf te sluiten. Mocht er iets gebeuren, dan ben je tenminste verzekerd. Dat scheelt een heleboel stress én geld.

Lekker spelen zonder zorgen

Ze doen het niet expres, maar ze maken nu eenmaal wel eens wat stuk. Als kinderen lekker aan het spelen zijn, letten zij niet op hun omgeving. Die dure vaas, die nu in duizend stukjes op de grond ligt, die stond daar zonet nog niet. Oh, en de tv zat eigenlijk toch niet zo goed aan de muur vast.

Wat de verzekering dekt

Het verschilt per inboedelverzekering wat er precies gedekt wordt in huis. Het is dan ook aan te raden hier contact over te hebben met je verzekeraar als er onduidelijkheden zijn. Bij de meeste verzekeraars vul je eeninboedelwaardemeterin. Daarop vul je de waarde van je spullen in. Vervolgens geef je die waarde door aan de verzekeraar.

 

Het is dus zeker aan te raden inboedelverzekering aan te passen. Met kinderen neemt namelijk de waarde van je inboedel toe. Zo dek je niet alleen de dure spullen voor je newborn. Je beschermt ook je spullen in de tijd die daarna komt!

Spread the love

Eén gedachte over “Kids in huis? Tijd voor een goede inboedelverzekering!

Reacties zijn gesloten.