De juiste verlichting voor een kinderkamer

Een baby- of kinderkamer is natuurlijk ontzettend leuk om in te richten. Het liefst shoppen wij iedere dag wel wat leuks voor op de kamertjes. Maar naast de invulling van een kinderkamer, zijn er natuurlijk nog meerdere punten die meespelen tijdens het inrichten van een kinderkamer. Wat dacht je van de juiste verlichting? Verlichting is enorm belangrijk in een baby- of kinderkamer. Kies je voor daglicht, of juist warm en sfeervol licht? Erg belangrijk om over na te denken. Wij willen je hier graag bij helpen in dit artikel, lees je mee?

Groot of klein raam?

Allereerst is het belangrijk om te bekijken wat voor standaard licht je in de kamer hebt. Heb je een aantal grote ramen, of juist één kleiner raam? Wanneer je al veel daglicht hebt in de kinderkamer, hoef je niet persé daglicht verlichting aan te schaffen. Heb je echter weinig daglicht in de kinderkamer, dan kan het wel verstandig zijn om daglicht verlichting aan te schaffen. Dit hangt natuurlijk samen met het gebruik van de kamer.

Hoe wordt de kinderkamer gebruikt?

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe verlichting, is het ook belangrijk dat je in je achterhoofd houdt hoe de kinderkamer gebruikt wordt. Is je kindje bijvoorbeeld al wat ouder, en zit deze vaak op de kamer huiswerk te maken, te tekenen of te spelen? Dan is daglicht een aanrader. Is je kindje nog jonger en slaapt deze vooral op de slaapkamer, dan kun je ook kiezen voor een warmere lichtsoort. Natuurlijk is dit ook erg persoonlijk. Het gaat erom dat jullie je prettig voelen bij het juiste licht.

De aanschaf van verlichting

Wanneer je hebt besloten wat voor verlichting je graag wilt, kun je deze gaan aanschaffen. Mijn advies: kies voor TL lampen. Zo bespaar je ruim 70% op je energiekosten en heb je de mogelijkheid om te kiezen uit diverse lichtsoorten. Dat is twee vliegen in een klap, erg gemakkelijk! TL verlichting heeft daarnaast weinig onderhoud nodig en het heeft een lange levensduur, perfect dus voor op een baby- of kinderkamer.

Wat voor een lampen kiezen jullie voor op de baby- of kinderkamer?

Spread the love

7 gedachten over “De juiste verlichting voor een kinderkamer

  1. Wij hebben gekozen voor een Hue lamp met dimmer. Zo handig en het ziet er ook nog eens goed uit!

  2. Nooit over nagedacht eigenlijk, tl lampen. Misschien moet ik daar ook maar eens naar gaan kijken 🙂

  3. Ik zou zelf niet zo snel voor tl lampen kiezen op de kinderkamers. De oudste heeft sinds kort een nachtlampje boven haar bed hangen, haha, vind ze helemaal geweldig!

  4. TL verlichting doet me denken aan klaslokalen en bouwmarkten haha. Zal inmiddels vast veranderd zijn? Goed iig om over na te denken, vooral als ze straks wat groter zijn!

Reacties zijn gesloten.