Interieuradvies: het inrichten van een kinderkamer

Een kinderkamer inrichten kan een heel leuk klusje zijn, maar ook lastig. Kan deze jaren mee, of wordt het toch te kinderachtig over een tijdje. Met kinderkamer fotobehang kom je al een heel eind. Ik geef je vandaag 3 handige adviezen die je kan gebruiken om een kinderkamer praktisch én leuk te maken. Lees je mee?

Bij een kinderkamer inrichtingen heb je een heleboel dingen om rekening mee te houden, maar met deze tips moet dat vast lukken!

Verschillende ruimtes in één

Een kinderkamer moet je niet alleen zien als ruimte om in te slapen, maar ook om in te spelen, huiswerk in te maken en vriendjes mee naar toe te nemen. Door dit extra leuk en makkelijk te maken, kun je de kamer opdelen in verschillende ruimtes. Zo kun je een bureau plaatsen (afhankelijk van de leeftijd), maar ook bijvoorbeeld een krat met speelgoed neerzetten. Voor meer ruimte kun je kijken of je lades onder het bed kan plaatsen, als extra opbergruimte voor speelgoed en andere dingen.

Vrolijke muren

In een kinderkamer denk je al snel aan felle kleuren op de muur, of een behang met een leuk printje. Maar heb je ook wel eens aan grafitti fotobehang van Pixers gedacht? Zeker voor de stoerdere kinderen is dit erg gaaf. Je geeft meteen veel kleur en creativiteit aan de kamer. Je kunt het zo druk maken als je zelf wil. Zo kun je kiezen voor teksten met felle kleuren of juist een rustige tekening.

 

Verlichting

Ook met lampen kun je een fijne sfeer creëren in de kinderkamer. Kijk bijvoorbeeld eens naar een klein nachtlampje voor op het nachtkastje, een bureaulampje voor op het bureau of een mooie hanglamp. Let wel op de veiligheid, dus geen loszittende stopcontacten en zorg er ook voor dat snoeren stevig vastzitten. Online en woonwinkels heb je genoeg keus in verschillende kinderlampen, dus laat je vooral inspireren!

 

Wat vindt jij van fotobehang met grafitti?

Spread the love

Eén gedachte over “Interieuradvies: het inrichten van een kinderkamer

Reacties zijn gesloten.