Tips voor een leuke kinderkamer op zolder

De zolder is vaak een ruimte die enkel wordt gebruikt om een hoop rommel te stallen. En dat is zonde. Met een aantal aanpassingen tover je je zolder in een handomdraai om tot een leuke kinderkamer. Kun jij wel wat tips gebruiken voor een make-over van je zolder? Lees in dit artikel dan de 4 tips die jou gaan helpen om van de saaie rommelzolder een gezellige kinderkamer op zolder te maken!

Ga voor een fris kleurtje

Een zolder is soms een wat donkere ruimte. Door een fris en licht kleurtje op de muren aan te brengen, creëer je een fijne sfeer en lijkt de ruimte ineens een stuk groter. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan, maar zeker als je zolder veel schuine wanden heeft kan het verven nog best een klusje zijn. Het uurloon van een schilder is in zo’n geval dan ook geen slechte investering! Bovendien kun je de kinderkamer op zolder extra leuk voor de laten maken door bij de schilder te informeren naar muurschilderingen, muurstickers en speciale soorten verf zoals krijtbordverf of magneetverf.

 

Maak meer ruimte met een dakkapel

Een dakkapel zorgt voor meer ruimte, licht en maakt je zolder nog geschikter als kinderkamer in plaats van als opslagplaats. Daarnaast los je met een dakkapel meteen het probleem van de schuine wanden op. Gelukkig hoeft een dakkapel niet per se heel duur te zijn. Je kunt ook een goedkope dakkapel vinden van een goede kwaliteit. Een dakkapel is dan ook een interessante investering waar zowel jij als je kinderen veel schik van zullen hebben.

 

Maak de zolder veilig en praktisch

De zolder is een ruimte met wat extra uitdagingen. Zorg er daarom voor dat je van tevoren kijkt naar alle mogelijke gevaren en obstakels. Kies er bijvoorbeeld voor om een traphekje te plaatsen,. zorg voor nachtlampjes op de wandelroutes en plaats het bed zo dat je het makkelijk kunt verschonen en je kind lekker in kunt stoppen zonder je hoofd te stoten.

 

Zorg voor goede isolatie

Het nadeel van de zolder is dat het er in de zomer vaak snel warm wordt, terwijl het er in de winter erg koud kan zijn. Zorg daarom voor een goede isolatie van je zolder. Zodat je zeker weet dat je kind in elk seizoen lekker kan slapen en spelen op zijn of haar kamertje.

 

Nu alleen nog inrichten!

Met wat kleine investeringen en aanpassingen maak je van je zolder binnen de kortste keren een gezellige kinderkamer. Het enige wat je na het opvolgen van deze tips dan ook nog hoeft te doen is het inrichten van de kinderkamer. En de inrichting is vast iets waar je kind ongetwijfeld graag bij wilt helpen en zijn of haar eigen ideeën over heeft!

 

mommylovespink.nl - tips voor een leuke kinderkamer op zolder

Spread the love