Kindvriendelijke reisbestemmingen

Als je kinderen krijgt dan veranderen vaak de reisbestemmingen die je bezoekt. Het is leuk om met kinderen te reizen naar landen die daarop voorbereid zijn en waar er genoeg te doen is voor kinderen. Een vakantie met de auto is voor kinderen vaak leuk en voor de ouders goed betaalbaar. Daarom deel ik vandaag vijf kindvriendelijke reisbestemmingen in Europa.

Denemarken, het land van lego

Een land waar niet iedereen meteen aan zal denken maar Denemarken is echt een feestje met kinderen. Allereerst bevindt zich in Denemarken natuurlijk Legoland (in Billund) wat vooral voor jongere kinderen echt geweldig is. Daarnaast is het een rustig land met veel gezinscampings en accommodaties waar je goed kunt verblijven. Het heeft veel te bieden op het gebied van geschiedenis met de Vikingen, kastelen en langs de kust heeft Denemarken prachtige stranden.

Frankrijk, een land met veel variatie

Frankrijk is natuurlijk een gigantisch land dus heeft daarom ook voor iedereen wat te bieden. In Frankrijk zijn er veel campings die volledig op kinderen gericht zijn en waar kinderen vol enthousiaste kunnen spelen. Ook is er voor de ouders genoeg te zien en te doen in het veelzijdige Frankrijk. Je kunt zelf bepalen hoe ver je rijdt want de Ardennen is ook een geweldige omgeving voor vakanties met kinderen.

Engeland, een stoere vakantie

Je kunt met de boot naar Engeland varen maar ook met de auto helemaal via Frankrijk. De boot naar Engeland is al een hele leuke beleving voor de kinderen. In Engeland zelf kunnen kinderen Harry Potter bezoeken of de avonturen beleven van koning Arthur. Grote steden zoals London zou ik met kleine kinderen overslaan maar grotere kinderen vinden dat juist een leuke plek om te bezoeken.

Ook lezen: Kindvriendelijke Europese bestemmingen
Hongarije, een zomerse bestemming

Veel mensen hebben geen echte indruk van Hongarije maar dat is absoluut niet terecht. In Hongarije kun je namelijk heerlijk vakantie vieren en helemaal als je gek bent op de zon. Een heerlijke vakantie langs het Balatonmeer is voor kinderen ideaal want het meer is altijd warm genoeg om in te zwemmen (’s zomers dan). Daarnaast is de natuur in Hongarije prachtig en is het land niet duur qua accommodaties, boodschappen en entreegelden.

Noorwegen, het ruige land in Scandinavië

Vooral een leuke bestemming voor wie van ruige natuur houdt. Het is misschien wel een eindje rijden maar met de boot is het goed te doen. In Noorwegen liggen de prijzen hoger dan in Nederland maar met een kratje met pindakaas, brood, rookworst en aardappels kun je makkelijk een mooie vakantie hebben in Noorwegen. De natuur is overweldigend mooi en dat is zeker het bezoeken waard.

welke kindvriendelijke reisbestemmingen staan er op jouw lijstje?

Spread the love

Eén gedachte over “Kindvriendelijke reisbestemmingen

Reacties zijn gesloten.