Lekker trappelen en muziek maken

We kennen de baby matjes allemaal wel, waar de kleintjes lekker op kunnen liggen, en zo een boogje om hun heen hebben waar ze tegen aan kunnen trappelen, of grijpen. Later als ze ouder worden gaan ze zitten en turen ze alleen nog in het spiegeltje.

Mijn favoriet waren altijd die met muziek, en die van de kleintjes ook. Zo veel mogelijk geluid. Als ouder word je er ramgek van, maar de kindjes vinden het zo ontzettend leuk. En ik persoonlijk vind 1001 geluidjes gewoon een veel fijner geluid dan een jengelend kind. Vandaar dat bij ons thuis alles heel veel geluid maakt.

Ik vind het ook wel een beetje jammer dat wij dus geen trappel en speel piano gym thuis haden. Dat hadden de meiden echt geweldig gevonden! Gelukkig kun je hem zo demonteren dat de piano ook los kan, en is het nog niet te laat voor Miya. Veel veiliger dan piano spelen op mijn mobieltje.

Het matje heeft 4 verschillende standen:

  1. De baby op de rug, als ze nog heel ini mini zijn, en toch al vermaakt willen worden.
  2. Zodra ze op hun buikje kunnen liggen word het nog leuker, dan kunnen ze van alles pakken en geluidjes maken. Ook kunnen ze op die leeftijd al lekker tegen de piano aan trappelen, goed voor de motoriek, en het muziekje blijft max 15 minuten aan. Er zijn verschillende geluiden en muziekjes.
  3. Als ze kunnen zitten word het spannend, dan kunnen ze zelf proberen op de toetsen te slaan, en lijkt het allemaal net echt.
  4. Hier kunnen ze de piano al lekker mee overal naar toe nemen. Gezellig in de auto op schoot bijvoorbeeld.

Doordat de speel mat zo lang mee kan, is het ook nog eens een ideaal kraamcadeau.

En jij? Hou jij van speelgoed wat veel lawaai maakt?

Spread the love