Leuk buitenspeelgoed voor kleine kinderen!

Het is nooit te vroeg om je kleintje te laten genieten van buiten spelen! Hier zijn enkele leuke ideeën voor buitenspeelgoed voor kinderen in de leeftijd van 0-5 jaar.

Leuk buitenspeelgoed voor 0-2 jaar

Hoewel kinderen van 0-2 jaar nog klein zijn, betekent dat niet dat ze niet van buiten kunnen genieten. Buitenspelen is een geweldige manier om hun zintuigen te prikkelen, hun motorische vaardigheden te ontwikkelen en de wereld om hen heen te verkennen. 

1. Water- en zandtafel: 

Een water- en zandtafel is een geweldige manier om je kleintje kennis te laten maken met sensorisch spel. Ze kunnen het zand door hun handen laten glijden, met water spetteren en kleine emmertjes en schepjes gebruiken. Zorg ervoor dat de tafel veilig is en op de juiste hoogte staat.

2. Schommelstoel: 

Een kleine schommelstoel of schommel is perfect voor kinderen van deze leeftijd. Het geeft hen de sensatie van schommelen terwijl ze veilig en comfortabel zitten. Zorg ervoor dat de schommelstoel stevig is en op een zachte ondergrond staat.

3. Loopfiets: 

Hoewel kinderen van 0-2 jaar nog niet kunnen trappen, kunnen ze als ze kunnen lopen wel genieten van een loopfiets. Een loopfiets helpt hen bij het ontwikkelen van hun evenwichtsgevoel en coördinatie. Kies een model dat laag bij de grond is en met brede banden voor stabiliteit.

4. Glijbaan: 

Een kleine glijbaan is een klassiek buitenspeelgoed dat kinderen van deze leeftijd vaak erg leuk vinden. Kies een glijbaan met een lage hoogte en zachte treden voor gemakkelijke toegang.

5. Bellenblaas: 

Bellenblaas is altijd een hit bij jonge kinderen. Ze vinden het geweldig om achter de zwevende bellen aan te rennen en ze proberen te vangen. Kies voor een niet-giftige bellenblaas en zorg ervoor dat er altijd toezicht is tijdens het spelen.

Leuk buitenspeelgoed voor 3-5 jaar

Kinderen in de leeftijd van 3-5 jaar zijn energiek en avontuurlijk. Hier zijn enkele ideeën voor leuk buitenspeelgoed dat perfect is voor deze leeftijdsgroep.

1. Driewieler: 

Een driewieler is een geweldige manier voor kinderen om hun evenwicht en coördinatie verder te ontwikkelen. Kies een stevig model met brede banden en een verstelbaar zadel, zodat het met je kind kan meegroeien.

2. Springtouw: 

Springtouwen is een leuke en actieve bezigheid voor kinderen van deze leeftijd. Het helpt bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden en coördinatie. Zorg ervoor dat het touw lang genoeg is en dat er voldoende ruimte is om te springen.

3. Buitenspellen: 

Er zijn tal van leuke buitenspellen die geschikt zijn voor kinderen vande leeftijd van 3-5 jaar. Enkele populaire opties zijn:

Ringwerpen: Dit spel helpt bij het verbeteren van de hand-oog coördinatie. Geef je kind een set ringen en laat ze proberen om ze over palen of kegels te gooien.

Zaklopen: Dit klassieke spel zorgt voor veel plezier en bevordert de balans en motorische vaardigheden. Geef elk kind een jutezak en organiseer een race waarbij ze moeten springen terwijl ze in de zak zitten.

Limbo: Stel een limbo-stok op en laat de kinderen onder de stok door dansen zonder hem aan te raken. Dit spel helpt bij het ontwikkelen van flexibiliteit en lichaamsbewustzijn.

Vliegeren: Vliegeren is een geweldige buitenactiviteit waar kinderen van kunnen genieten. Laat ze de vlieger besturen terwijl ze de wind voelen en de vlieger in de lucht houden.

Balanceerparcours: Creëer een parcours met obstakels zoals planken, kegels of hobbels waar kinderen overheen kunnen klimmen, springen en balanceren. Dit helpt bij het ontwikkelen van evenwichtsgevoel en motorische vaardigheden.

Pompbal: Geef kinderen een grote opblaasbare bal waarmee ze kunnen rollen, schoppen en gooien. Het spelen met een pompbal bevordert de grove motoriek en biedt veel speelplezier.

Waterpret: Op warme dagen is waterpret een hit. Een opblaasbaar zwembad, watersproeiers of waterpistolen zorgen voor verkoeling en plezier.

Onthoud altijd om toezicht te houden op jonge kinderen tijdens het buitenspelen en zorg ervoor dat het speelgoed veilig en geschikt is voor hun leeftijd. Geniet van het plezier en de avonturen die buiten spelen met zich meebrengt!

Misschien is dit ook leuk om te lezen: Badkleding voor baby en peuter

Spread the love