Leuke fietsroutes met kleine kinderen

Eindelijk is het mooie weer gearriveerd! We hebben al heerlijk mogen genieten van het zonnetje en ook de komende weken blijft het zonnig. Het perfecte weer om lekker op pad te gaan. Je kan natuurlijk kiezen voor een fijne wandeling, maar wat dacht je van een fietstocht? In dit blog delen wij een aantal leuke fietsroutes met je, die je perfect met kleine kinderen kunt doen.

Sallandse Heuvelrug (38 km)

Deze fietstocht is wat verder, maar de Sallandse Heuvelrug route is prachtig! De fietstocht begint in Nijverdal. Niet alleen de natuur is ontzettend mooi, ook voor kinderen is er onderweg genoeg te beleven. Daarnaast ben je ook vlakbij Avonturenpark Hellendoorn, wellicht kun je een leuke combinatie maken van de fietstocht en een bezoekje aan het Avonturenpark.

Hans en Grietje (26 km)

De Hans en Grietje route  is een echte aanrader! De route gaat door de Gelderse Vallei tussen Barneveld en Scherpenzaal. Je komt langs mooie plekjes zoals Jeugddorp De Glind, de Walderveense Molen, Pannekoekenhuis Hans en Grietje en Huize de Schaffelaar. Ook kom je onderweg langs speeltuinen en picknickplekken, er zijn genoeg mogelijkheden om even te spelen en wat te eten.

Dierenroute Rotterdam (17 km)

Zijn jouw kinderen ook dol op dieren? Dan is de Dierenroute Rotterdam erg leuk om te fietsen! Met deze route kom je o.a. langs speeltuinen en verschillende restaurants, maar kun je ook veel dieren spotten. Je fietst langs weilanden met paarden en koeien en je komt langs Kinderboerderij de Blijde Wei. Kinderboerderijen zijn hier altijd een hit!

fietsroute met kleine kinderen

Corversbos  (12 km)

Zin in natuur en bos? Dan is de fietsroute Corversbos bij Hilversum een aanrader. De route gaat door het bos heen waar je zelfs reeën kunt spotten als je geluk hebt! Een echte uitdaging voor jou en je kids om deze te spotten. Onderweg kom je langs picknickplekken, terrassen en winkeltjes.

Zelf een fietstocht kidsproof maken

Uiteraard kun je iedere fietsroute kiezen die jullie leuk vinden, je kunt hem gemakkelijk zelf kidsproof maken! Om ervoor te zorgen dat je kinderen blij mee fietsen (of in het zitje zitten) is het goed om een doel te stellen. Bijvoorbeeld: over een halfuurtje gaan we picknicken, of we gaan straks een ijsje halen. Maak het voor de kinderen leuk en aantrekkelijk. Probeer onderweg even een speeltuin op te zoeken of ga lekker naar een pannenkoekenhuis. Maak er een feestje van!

Uiteraard staat veiligheid voorop dus denk aan goede fietsen, een kleine bandenplak kit, comfortabele stoeltjes en natuurlijk lekker stoere babykleding voor de allerkleinsten! Denk je er wel aan dat de kleintjes pas op de fiets mee mogen als ze goed zelfstandig kunnen zitten? Lees hier wat meer tips over fietsen met kleine kinderen!

Gaan jullie graag fietsen?

 

Spread the love