Me-time: een spa in je eigen huis!

Tijdens deze coronaperiode ervaren de meeste mensen meer stress. Niet zo gek natuurlijk, met alle maatregelen rondom werk en privé. Des te belangrijk om af en toe even goed te ontspannen. En hoe doe je dat beter dan in een spa! Helaas zijn de sauna’s momenteel nog gesloten, dus dat zit er helaas niet in. Maar je kunt natuurlijk ook een spa in je eigen huis creëren, wij helpen je op weg.

 

In bad of onder de douche

Een spa ritueel thuis begint meestal in bad of onder de douche. Het liefst een bad natuurlijk, dat is de fijnste manier om te ontspannen vind ik zelf. Heb je alleen een douche? Geen nood! Wist je dat je tegenwoordig een zitbad voor volwassenen kunt kopen die je onder de douche kunt zetten? Je laat hem vollopen met water en kunt heerlijk genieten van een bad. Daarna laat je hem gemakkelijk leeglopen onder de douche en berg je het bad weer op. De ultieme tip voor wanneer je geen vast bad hebt.

Kies een fijn badschuim, bruisbal of doucheolie en ga heerlijk ontspannen. Boekje erbij, muziekje op, geurkaars of aroma diffuser aan en een lekker drankje ernaast, echt even me-time!

spa bad

Maskertijd!

Bij een spa hoort natuurlijk een masker. Er zijn vele soorten maskers waar je uit kunt kiezen: gezichts-, haar-, of lichaamsmasker, of natuurlijk alle drie. Met een masker wordt je huid en/of haar diep gevoed en/of gereinigd, ideaal wanneer je last hebt van droge of juist vette plekjes. Tip: breng het masker op wanneer je in bad ligt, of net voordat je gaat douchen. Het kan dan lekker intrekken en vervolgens spoel je het gemakkelijk schoon.

Tip: gebruik naast een masker ook een scrub tijdens je me-time routine. Hiermee scrub je alle dode huidcellen weg en heb je een fijne, zachte huid.

 

Verzorgingsritueel

Nu je helemaal fris gebadderd bent en je huid goed verzorgt is door een masker, is het tijd om je verzorgingsritueel compleet te maken. Dit zijn enkele fijne tips die ik vaak toepas, maar kies vooral voor wat jij prettig en ontspannend vindt:

  • Insmeren met een heerlijke bodylotion of body crème.
  • Gezicht verzorgen met een serum en/of crème.
  • In de zomer doe ik vaak nog een zelfbruiner op voor een zomers kleurtje.
  • Nagels vijlen en lakken.
  • Na het me-time moment duik ik lekker in bed met een boek of serie.

 

Creëer jij weleens een spa in je eigen huis?

Spread the love