Met deze tips heb je binnen no time de perfecte meisjeskamer!

Als je kleine meid wat groter wilt, dan is de slaapkamer vaak een van de eerste dingen die veranderd moet worden. Met de volgende tips word het een echte meisjeskamer helemaal naar smaak van beide!

Er is zoveel keuze dus waar ga je voor? Wat past bij het karakter van het kind? Je kunt namelijk niet een prinsessenkamer thema doen, als je dochter een absolute tomboy is. Moet je er dan meteen een legerkamer van maken? Neah, dat zou ik ook niet doen. Niets zo veranderlijk als kleine meisjes. Wat ze vandaag prachtig vinden, is morgen echt afschuwelijk. Denk dus vooral in accessoires en dat soort dingen voor je duizenden euros aan een kasteelbed uitgeeft.

Een minimalistische look

Een minimalistisch design houd een kamer rustig. Vooral als je een kind hebt wat snel geprikkeld is, kun je alle printjes maar beter tot het minimale houden. Gebruik wat kussen en bijvoorbeeld mooie gordijnen om het wat aan te kleden. Door materialen als kant, fluffy en satijn te gebruiken maak je de kamer een stuk liever en warmer. Denk bijvoorbeeld aan fluffy kussens, of een lampenkap waar je een laagje satijn of kant overheen doet.

Mooi licht is niet lelijk

Wat ik al zei is een lampenkap zo te versieren met een mooi stukje kant voor een speels effect in de kamer. Maar je kunt ook een string met lampjes langs de muur hangen. Daar kun je bijvoorbeeld weer met kleine wasknijpertjes grappige polaroids tussen hangen voor een persoonlijk effect.

Hou de kamer licht

Vooral als je een kleine kamer hebt kun je hem het beste licht houden voor optisch meer ruimte. Denk aan bijvoorbeeld een lichtblauwe of lichtroze muur, en wit beddengoed. De gordijnen met een zacht bloemenpatroon in de favoriete kleur van je meisje. De Disney printjes zijn natuurlijk super leuk, maar vaak wel erg druk. Wat ook mooi is in een kinderkamer zijn elektrische rolgordijnen. Vooral in de zomer als ze dan automatisch dichtgaan en je kindje meteen weet dat het bedtijd is. Dit kunnen overigens ook van die mooie rails gordijnen zijn!

Zeg het met frames en posters

Dit kan heel veel warmte aan een kamer geven. Koop een paar mooie frames en laat ze daar hun favoriete Disneyprinses, of een ander idool in doen. Je kunt ook van die plakkertjes halen waardoor je posters uit de Hitkrant of de Tina op kunt hangen zonder de muur te beschadigen. Dit vrolijkt een kamer snel op, en kunnen ze ook makkelijk weer verwijderen als de ster van het moment alweer voorbij is.

Gebruik pastel kleuren

Als je dochter houd van veel kleur dan is een pastelkleurige kamer super lief. Gebruik echt de allerzachtste tinten in verschillende kleuren om er een soort van droomkamer van te maken. Denk aan geel, roze, blauw, paars en oranje. De muren, gordijnen, het bed. Zo heb je al snel een vrolijke boel zonder te druk te zijn.

Opruimen, opruimen, opruimen

Om het een beetje netjes te houden kun je gebruik maken van laden kasten. De vrolijke bakken zien er vaak vrolijk uit, maar ook snel rommelig. Kasten met lades en deuren verbergen een hele hoop. Dit scheelt veel drukte, en maakt het makkelijker om op te ruimen ook. Zo is er meer overzicht en houden ze de kamer ook zelf eerder netjes. Win win natuurlijk.

Veel succes met de tips! Ik hoor graag wat je er van vind?

Spread the love