Met deze 5 tips heb jij jouw droomhal!

Hoe ziet jouw hal eruit? Vaak is dit het vergeten kindje in huis, want pakken we de woonkamer meerdere malen in ons leven aan en misschien ook wel de keuken of badkamer? De hal blijft vaak zoals hij is.

Waarom is dat eigenlijk? Het is natuurlijk wel de eerste ruimte waar je binnenkomt. Hoe leuk is het dan om meteen in een fijne ruimte binnen te komen, waar je je helemaal jezelf voelt en waarin alles tip top in orde is? Juist! Dat willen we allemaal wel. Met de 5 tips van vandaag creëer jij jouw droomhal!

1. Traprenovatie

Vaak het meest prominent aanwezig in de hal is een trap. Natuurlijk heeft deze grotendeels een praktische functie, maar tegelijkertijd mag hij best wel mooi zijn. Heb je er misschien nog oude vloerbedekking op liggen of is hij van hout en best versleten? Dan is het tijd voor een traprenovatie! Met een traprenovatie lijkt het net alsof je een geheel nieuwe trap hebt. Je kunt kiezen uit zoveel kleuren en mogelijkheden en je kunt er zelfs licht in laten verwerken. Superluxe natuurlijk en vooral ook handig wanneer het een donkere ruimte is. Een traprenovatie laat je doen en is dus een een klusje dat redelijk snel gedaan kan zijn, vaak binnen een dag. Wel een investering overigens, maar geloof ons…je zult er geen minuut spijt van krijgen.

2. Kleurtje op de muur

Net als in de woonkamer geldt ook voor je hal dat een kleurtje op de muur wonderen doet. Is jouw hal vrij donker? Kies dan voor een lichte kleur. Je hoeft dan overigens niet alles meteen wit te maken, want er zijn zoveel verschillende lichte kleuren. Je kunt bijvoorbeeld ook werken met pastelkleuren of kiezen voor warme lichte kleuren, zoals zachtgeel en allerlei varianten hierop. Zo kom je binnen in een warme hal, wat je meteen al een gezellig gevoel geeft.

3. Nieuwe kapstok

Een kapstok, het is iets dat vooral van praktisch nut moet zijn. Er moeten veel jassen op kunnen en het liefst moeten je kindjes er ook mee overweg kunnen. Wat opbergruimte voor handschoenen en sjaals is ook fijn om erbij te hebben, maar hoe pak je dat aan? Welke kapstok je kiest ligt natuurlijk helemaal aan de ruimte die je hebt. Heb je een grote hal? Dan kun je lekker uitpakken met een mooi groot exemplaar en kiezen voor een apart kastje voor allerlei accessoires. Heb je een vierkante postzegel? Kies dan voor een staande kapstok waar je mandjes op kunt zetten en de jassen met hangers ophangt. Zo heb je een slimme oplossing gecreëerd!

4. Spiegeltje aan de wand

Voordat we weggaan willen we vaak nog even checken of onze haren wel goed zitten, of de make-up nog op zijn plek zit en of we toonbaar zijn. Een spiegel in de hal is dus heel handig. Tegenwoordig zie je veel grote ronde spiegels. Ze stralen rust en eenvoud uit en zijn meteen hartstikke modern. Toch kun je dit soort spiegels ook in een klassieke hal hangen. Je krijgt er dan meteen een heel ander klassiek gevoel bij en ook dit matcht goed. Kies overigens wel voor een grote spiegel. Hiermee creëer je namelijk ook een ruimtelijk effect.

5. Radiatorombouw

Heb jij een radiator in jouw hal? Grote kans van wel. Vaak zijn dit standaard radiatoren en totaal niet mooi voor het uiterlijk van je hal. Je hoeft dan niet meteen een hele nieuwe radiator aan te schaffen, maar kunt ook makkelijk online een radiatorombouw bestellen. Deze kun je op maat laten maken, klik je er met magneetjes op en het is net of je een compleet nieuwe radiator hebt hangen. Het grote voordeel hiervan is dat het zo gebeurd is. Daarnaast omvat het geen breekwerk en is het ook nog eens relatief goedkoop.

Welke tip zou jij zeker toepassen en wat zou jij anderen juist meegeven?

Ik ben benieuwd!

Spread the love