Met de kinderen bij jou op visite? Liever niet!

Vaak genoeg worden we uitgenodigd om gezellig bij een vriendin langs te komen, met de kinderen. Zij zijn vaak kinderloos. Maar met de kinderen op visite? Nee, liever niet. 

Inhoudsopgave

Op visite

Ik heb 2 schatten van meiden, echt ze zijn heel lief. Maar stil zitten is niet hun ding. Nu zijn het ook nog gewoon kinderen dus ergens wel logisch. Maar veel mensen snappen dat niet. Iedereen kent namelijk wel een kindje dat wel rustig blijft zitten. dat word dan ook altijd vermeld. Kindje van die en die zit altijd zo lief. Zo voel je natuurlijk meteen meer op je gemak, en heus niet dat je de kinderen de hele tijd probeert stil te laten zitten. Ahum.

Zo gaat het hele gesprek aan je voorbij, en kan je niet wachten tot je een redelijke tijd bent geweest, en weer weg kunt. Ondertussen raast het door je hoofd, waarom je hier ook alweer aan begonnen bent. De kinderen worden steeds drukker. En je bent alleen maar bezig met waarschuwen. En ja ik geloof je best als je zegt dat het niet erg is als ze met hun tengeltjes aan je collectie kaarsen in glas zitten. Of als ze hun drinken over je witte bank laten vallen. Ik geloof je serieus dat je het geen probleem vind dat ze je boeken uit de kast trekken, of achter de kat aan rennen. Je bent een schat dat je stiften hebt gehaald en zij daar een een kunstwerk mee mogen maken op je net geschilderde muur. Dan hebben we het nog niet eens over gemiste slaapjes die standaard zorgen voor een (nep)lach en vooral die traan. Veel tranen.

STRESS!!

Ik raak daar van in de stress. Ik ga gewoon liever bij andere moeders met kleine kinderen op visite, of kom gewoon bij mij. Wij hebben handige pvc vloeren die je gewoon kunt dweilen. Die niet meteen verpest is als je er een glas limonade overheen laat vallen.

Ook word nog al eens voorbij gegaan wat een onderneming het is om met kinderen ergens heen te gaan. Buiten de hutkoffer die je mee moet sjouwen, en de ijskast die je op je rug meeneemt, moet ook de halve Bart Smit mee onderweg. Evengoed vervelen ze zich, hebben ze honger in wat anders, en kun je rekenen op 100x zijn we er al. En dan ben je er, is er niks leuks. Geen speeltuin, geen knuffelende oma of opa, geen leuk uitje. Ze moeten dan nog eens minimaal 2 uur lang stil zitten en zich gedragen. Dan kunnen ze weer de auto of de trein in, om weer stil te zitten. Wil je weten hoe dat gaat? Nee, dat dacht ik al.

Dus voor je weer klaagt dat je altijd naar die moeder met kinderen moet, in plaats van dat ze bij jou komt met haar kinderen, lees dit blog nog eens een keer, en kijk eens wat je echt van haar vraagt.. Stel haar voor om samen naar een speeltuin te gaan, of ga gewoon naar haar toe.

Nou zeg ik natuurlijk niet dat je nooit met kinderen op visite kan gaan. Dit moet zeker gewoon kunnen. Het is natuurlijk wel gewoon zo dat als je eenmaal kinderen hebt, het allemaal net even wat ingewikkelder is dan als je die niet hebt. Het is nooit meer “even gezellig op de koffie”. Als de kinderen erbij zijn, is haar aandacht bij haar kinderen en niet bij jouw laatste vriendje. Wil je alle aandacht dan moet je echt met zijn tweetjes afspreken.

 

Spread the love

10 gedachten over “Met de kinderen bij jou op visite? Liever niet!

  1. Bij mij mag je ze gewoon meenemen hoor. Wij hebben een logeerbedje boven en als ze echt te druk zijn, dan zetten we ze toch voor Netflix en de iPad 😉

  2. Ik snap je volkomen! Ik heb maar 1 stel vrienden mét kind.. Gekomen na de bevalling, maar van onze eigen vriendengroep zijn wij de eersten. Ze vinden het dan ook wonderlijk dat we niet meer zo vaak langs komen.

  3. hmm Jud , ik snap je ook wel maar je houding is ook best zwart wit hierin ,je weet datik van je houd . Als je voelt dat je dan toch liever met vrienden bent die kids hebben begrijp ik dat ook . Ik heb tientallen vrienden met kids en enkel een van hun is dan ook welkom bij mij en ook zal ik graag naar de ander toe komen of niet eisen dat ze naar mij toe moeten komen . Ja ik ben alleen en heb geen kids , en toch doe ik de moeite om naar mijn vriendinnen te gaan de wel kids hebben naart mijn werk en naarst mijn tijd dat ook ja ik af en toe een keer graag met vrienden wil uitgaan die geen kids hebben . Ook begrijpelijk lijt mij …. ik wil niet weten hoeveel km ik wel niet al afgelegd heb voor mijn Fam met kids en ook vrienden met kids als ik dat op tell is het veel en wordt ook nog veel maar want ik houd van mijn vrienden met of zonder kinderen ! Dikke X

  4. Heel herkenbaar dit verhaal! Ook ik heb twee hele drukke kinderen (waarvan 1 met ADHD en de ander met een autismespectrumstoornis). Nu weten al onze vrienden hoe onze jongens zijn, dus als we zijn uitgenodigd dan weten ze wat ze te wachten staat ;-). Toch heb ik ook dat ik constant aan het opletten ben en soms maar moeilijk een gesprek kan volgen. Het helpt ook niet mee dat ze vaak maar 10 minuten goed samen kunnen spelen en daarna breekt de hel los…… Verder zijn het schatten 🙂

  5. Jaaaaa! Zo herkenbaar, deze ga ik even delen!

    Hier net hetzelfde. Mijn kinderen zijn echt niet zo druk, dus zelfs los daarvan is het gewoon een heleboel nutteloos gesleur. Kinderen in & uit de auto, er valt NIKS te beleven op visite, waarna ze alleen maar lastig worden en aandacht eisen en je uiteindelijk afdruipt omdat de jongste nodig in haar bed moet.

  6. Zoooooo herkenbaar. Al moet ik wel zeggen dat mijn dochters (9 en 7 jaar oud) het laatste jaar zich net iets beter gedragen, er is dus beterschap in zicht!

Reacties zijn gesloten.