De mommy make-over | Zo krijg je het lichaam van voor de zwangerschap weer terug

Tot voor kort heeft het in de taboe sfeer gezeten; plastische chirurgie. Maar omdat steeds meer mensen, vooral BN-ers, er vaker eerlijk en open over zijn wordt het meer en meer uit de taboesfeer gehaald. En gelukkig maar ook! Want waarom zou je je onzeker voelen als er iets aan gedaan kan worden. Een borstvergroting of verkleining, buikwandcorrectie en liposuctie. Een paar voorbeelden van ingrepen die veel met je uitstraling en zelfvertrouwen kunnen doen.

Helemaal upcoming is de mommy tuck. Wat dat is? Nou, even simpel gezegd; dat zijn meerdere ingrepen in één behandeling om het boeltje (oneerbiedig gezegd) allemaal weer iets strakker, meer of minder te krijgen na het krijgen van een baby. Het wordt trouwens ook wel een mommy make-over genoemd.

Ben jij helemaal ongehavend uit één of meerdere zwangerschappen gekomen? Gefeliciteerd! Dan heb je echt ontzettend veel geluk gehad of hele goede genen meekregen van je voorouders. Veel moeders krijgen namelijk niet meer het figuur terug van voor de zwangerschap.

De buik is zone 1. Als je heel veel bent aangekomen tijdens je zwangerschap dan is de huid van je buik enorm uitgerekt. Logisch dat je je buik dan niet meer helemaal in zijn oude vorm terug krijgt. Een grote opgeblazen ballon krijgt ook nooit meer zijn oorspronkelijke vorm terug als je hem leeg laat lopen toch? Een buikwandcorrectie biedt dan uitkomst.

Dan hebben we nog zone 2; de borstpartij. De één houdt er een volle boezem aan over en is daar erg gelukkig mee, maar als je al een D cup voor de zwangerschap had, dan kan ik me zo voorstellen dat je niet op een G cup zit te wachten. Daar hebben we de borstverkleining voor.

De theezakjes…

Ik zelf val onder een andere categorie; volle borsten tijdens de zwangerschap en na de bevalling, maar na 6 maanden borstvoeding hingen er nog maar twee zielige theezakjes. Dus… liften en vergroten van de zakjes is de oplossing.

Een flink percentage moeders zien het liefst alle zones gecorrigeerd worden. Oftewel, de mommy tuck! Een aantal jaren geleden is de mommy tuck over komen waaien uit Amerika. Daar was het al veel eerder “normaal” om na het krijgen van kinderen het totale pakket te laten doen. Dus de borsten en de buik en misschien ook de billen en de lovehandles.

Ik zeg dan wel zo luchtig dat het een ingreep is die alles wat strakker, minder of meer maakt, maar het blijft natuurlijk wel een operatie. Ga niet over één nacht ijs en laat het niet zomaar bij de eerste beste kliniek uitvoeren. Laat een Liposuctie, borstvergroting of verkleining en een buikwand correctie in een goede gerenommeerde kliniek uitvoeren. Laat je van te voren ook goed inlichten over de ingreep en het herstel ervan. Een goede en bekende kliniek doet de mommy tuck echt niet “zomaar” even.

Spread the love