Musthaves voor in je luiertas

Kinderwagen? Check. Baby lekker warm ingepakt? Check. Je zou denken dat je helemaal klaar bent om voor het eerst er op uit te gaan met je pasgeboren baby. Tot je onderweg in eens een fles moet geven of een heerlijke spuitluier krijgt. Daarom een aantal musthaves voor in je luiertas op een rijtje. Lees je mee?

Niets is vervelender dan onvoorbereid op pad zijn met een baby. Nou kunnen mensen overdrijven, je hoeft natuurlijk niet spullen voor een heel weeshuis mee te nemen. Maar een paar kleine musthaves heb je gewoon wel nodig.

1. Extra luiersetje
Met een luiersetje bedoel ik niet alleen de luiers, kleine afvalzakjes, maar ook een verpakking billendoekjes en een klein potje billencreme. Om gewicht te besparen zou je een mini potje van bijvoorbeeld een lippenbalsem kunnen vullen met een klein beetje billencreme.

2. Een thermos flesje heet water
Lekker aan de wandel in het bos en dan besluit je baby dat hij/zij toch wel erg trek heeft. Waar haal je dan warm water vandaan voor een flesje? Nou heel simpel dus uit je thermosfles! Ik heb er zelf een van het merk Corkcicle. Deze fles houd heet water 12 uur lang warm en koud water zelfs 24 uur koud. En daarbij komt dat de kleuren van deze flessen echt bizar leuk zijn! Uiteraard ook niet de melkpoeder en fles vergeten.

3. Speentje(s)
Wanneer je net als ik regelmatig die kleine speentjes kwijt raakt is het handig om er een of twee extra in je luiertas mee te nemen. Zeker wanneer je kleintje niet zonder kan is het echt een aanrader en voorkom je een hoop drama. Nog een kleine tip: koop een speen opberg bakje. Zo raak je ze minder snel kwijt en blijven ze gelijk schoon.

4. Een hydrofiele doek
Een hydrofiele doek is eigenlijk voor alles wel te gebruiken. Heb je geknoeid? Of even voor wat extra warmte. Noem het maar op en je kunt de doek er voor gebruiken.

5. En last but not least.. een extra setje kleding
Een ongelukje zit in een klein hoekje. Daarom is het altijd handig om een extra setje kleertjes mee te nemen. Vooral een schoon rompertje is bij jonge baby’s geen overbodige luxe. Zelf heb ik een mooie zwangerschapsjas gevonden op winterjassen.com. Deze is gelukkig warm genoeg voor de winterdagen en zonder zou ik de deur niet uit gaan. Vergeet daarom ook niet om een lekkere jas voor je kleine mee te nemen.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en sta je niet met de handen in het haar als er weer onverwachts iets geknoeid word. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Spread the love

9 gedachten over “Musthaves voor in je luiertas

  1. Wat leuk dat je hier nu al zo mee bezig bent 🙂 Ik ben deze fase al een tijdje voorbij, maar ik denk dat er genoeg andere vrouwen zijn die wat aan deze tips hebben x

  2. Ik nam altijd te veel spullen mee in de luiertas. Maar ik had het altijd wel nodig ook voor mijn andere kids

  3. dat setje kleding was ik in het begin een keer vergeten. Gelukkig was er een Zeeman in de buurt, daarna zorgde ik tot op een paar weken terug altijd voor een extra setje in mijn (luier)tas

    O ja, ik had ook altijd een extra huissleutel en klein geld in mijn tas. Door de zwangerschapsdementie vergat ik nog wel eens mijn sleutels of portemonnee

  4. Ik neem zelf altijd ‘mezelf’ mee, ik geef borstvoeding, scheel toch net iets in de luiertas. Maar neem dan wel weer twee in-leg-pads mee voor in mijn bh 🙂

Reacties zijn gesloten.