Natuurlijke pijnstilling tijdens de zwangerschap

We kennen allemaal de kwaaltjes tijdens de zwangerschap. Vaak wil je dan niet meteen naar medicijnen grijpen. Gelukkig zijn er best wat natuurlijke middeltjes die heel goed kunnen helpen.

 

Tijdens mijn zwangerschappen was ik vooral misselijk. Echt bepaalde geuren konden mij helemaal hysterisch maken omdat mijn keel gewoon open lag van het constante overgeven. Mensen om mij heen dachten dat ik mij aanstelde, dus dan wordt je nog pissig ook wat weer hoofdpijn gaf. 

 

Misselijkheid in de zwangerschap

De meeste vrouwen hebben hier wel last van. De 1 wat meer dan de ander, maar feit is dat het vreselijk is. Als laatste redmiddel kun je altijd bij je arts aankloppen voor goede medicatie, extreme misselijkheid is niet iets wat je hoeft te ondergaan. 

 

Je kunt ook kamille thee, gember limonade of gemberthee, of warme melk met anijs drinken. Vaak helpt dit wel om misselijkheid te onderdrukken. Diep ademhalen, en even een frisse neus kan ook werken. Ik deed heel veel yoga tijdens beide zwangerschappen, en de ademhalingsoefeningen helpen niet alleen bij pijn maar ook als je heel misselijk bent.

 

Rugpijn, hoofdpijn, bandenpijn, alles doet pijn.

Het is gewoon niet voor een iedereen een fantastische periode de hele zwangerschap met al die pijn. Je kunt bij de arts aankloppen, maar je kunt ook eens kijken naar natuurlijke pijnstilling. 

-Yoga helpt fantastisch om pijn weg te ademen. Dit kan pijnlijke weeën opvangen (voor je de pijnstilling van de arts krijgt bijvoorbeeld), maar ook tegen hoofdpijn bijvoorbeeld. Het stretchen werkt super tegen nekpijn, rugpijn en het maakt je bekkenspieren wat sterker. Fijn bij het persen, maar ook om later sneller te helen van onderen. 

-Sex is misschien niet waar je meteen zin in hebt, maar orgasmes helpen echt. Het gaat dus in dit geval om jouw ontspanning, en die van hem is bijzaak. Je kunt voor hem bijvoorbeeld een cockring kopen  voor extra stimulans, of koop een vibrator als je het liever zelf wilt doen. 

-Voetjes in een bak met water of omhoog. Bij opgezwollen en pijnlijke voeten kun je ze het beste even in een koele bak water doen, en dan lekker omhoog. Uiteraard is een massage altijd welkom.

-Massage! Laat je partner zachtjes je hoofd en rug masseren, of boek een zwangerschaps massage. Geloof mij dat je een heel nieuw mens bent!

-Wees geen stoere tante, en probeer echt, maar dan ook echt, niet te zwaar te tillen. Je krijgt hier op latere leeftijd heel veel last van. En misschien is het nu nog ver van je bed, als het eenmaal zover is denk je shiiiiiiit had ik maar geluisterd. Dus bij deze.

Natuurlijke pijnstillend zwangerschap Natuurlijke pijnstiller zwanger

Spread the love