Nesteldrang | tijd om de keukenkastjes te veranderen!

Help! Nesteldrang! Natuurlijk moet nu de keuken er aan geloven!

Je hebt altijd met veel plezier gekookt en gebakken in je keuken, maar nu ben je natuurlijk toe aan iets nieuws. Een hele nieuwe keuken laten plaatsen kost handenvol met geld, maar toch wil je verandering aanbrengen. Gelukkig zijn er goedkopere manieren om je keuken een nieuwe look te geven. Pimp je keuken met deze 5 tips.

Tip 1: Schilder je keukenkastjes 

In plaats van het vervangen van de keukenkastjes, is het een idee om je keukenkastjes te spuiten of te voorzien van een lik verf. Met de kleuren kan je eindeloos variëren, waardoor je je keuken een hele nieuwe look geeft.

Tip 2: Ga voor een opvallende achterwand 

Een andere manier om je keuken te pimpen, is door de achterwand van je keuken aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe tegels, of laat de muur schilderen met krijtverf. Zo geef je de prominentste muur in de keuken een nieuw uiterlijk. Ben je van plan een schilder in te schakelen voor het schilderen? Vraag dan meteen een schilder offerte aan voor het spuiten van de keukenkastjes. Door klussen te combineren, bespaar je op de kosten.

Tip 3: Vervang knoppen en handgrepen 

Nieuwe handgrepen en knoppen in de keuken geven een andere touch aan de keuken. Deze tip duurt niet lang om uit te voeren, afhankelijk van de grootte van je keuken ben je hier maar een paar uurtjes aan kwijt. Struin het internet en bouwmarkten af en zoek bijzondere nieuwe of vintage knoppen en handgrepen voor in je gepimpte keuken.

Tip 4: Zet verzamelingen neer 

In keukens werkt het goed om meerdere van dezelfde objecten neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een plank met 3 stapels van dezelfde bakjes, een aantal pannen aan een haak of een rij weckpotten met verschillende etenswaren. Deze verzamelingen zijn echte eyecatchers, varieer hier eindeloos mee.

Tip 5: Ga voor iets nieuws voor de ramen 

Door je oude rolgordijnen te vervangen door nieuwe exemplaren, verander je ook de look van de keuken. Ga voor een specifieke kleur die bij de rest van je gepimpte keuken past, of kies voor iets anders zoals luxaflex. Zo let je op detail en pimp je toch je keuken.

Leestip: Tips voor een opgeruimde keuken.

Wat wilde jij het liefst veranderen toen je zwanger was?

Uitgelichte foto is van Shutterstock

Spread the love

8 gedachten over “Nesteldrang | tijd om de keukenkastjes te veranderen!

  1. Haha ik wilde ook echt het liefst alles veranderen toen ik zwanger was. En alles moest ook opgeruimd en netjes zijn!

  2. Ik wilde het vooral graag heel netjes maken, zodat ik als de baby er eenmaal was niet veel huishoudelijk werk zou hoeven te doen.

  3. Handige tips! Ik wilde niets veranderen. Was blij dat het huis redelijk schoon was, baby kamer klaar en de was gedaan. Geen goede tijd qua opruimen en veranderen voor mij.

  4. Ik heb me vooral helemaal gestort op de administratie van de man. Die had er een jaar of 5 misschien meer niet naar gekeken. Wat een uitzoek klus, die hield me zo bezig dat ik geen tijd had voor verdere nesteldrang

  5. Toen ik perse wat wilde veranderen aan mijn keukenkastjes besloot ik ze te gaan beplakken met folie. Werkte super. Zag er heel goed uit ook..

Reacties zijn gesloten.