Nijntje museum TOF uitje van baby tot en met kleuter!

Aangezien die zomer nog even op zich laat wachten en ik het toch lekker vind om er een middag op uit te trekken zonder dat we iedere keer door de bagger stampen in het bos, ga ik je vandaag een leuke speeltip geven! Is het weer een druildag en gaan je kids zich ook zo gedragen? Pak je spullen en ga naar Utrecht!

Het Nijntje Museum

In de binnenstad vindt je daar het Nijntje museum van Dick Bruna. ONWIJS leuk om te doen met ze en als je overal lekker de tijd voor neemt kan je er zo een paar uur vertoeven.

De binnenstad van Utrecht is heerlijk! Als je ergens nog een heerlijke kop koffie/thee met chocolade wilt halen kan je eerst nog even langs bij Hop & Stork (lijnmarkt 1). Een prachtig tentje waar ze waanzinnige chocolade verkopen in allerlei soorten en allerlei smaken. Ook voor de kinderen is dit een hele leuke plek. Vanuit daar kan je wandelen naar het museum (Agenietenstraat 2. 10 minuutjes lopen).

nijntje museum

In het museum

Eenmaal binnen is het een groot paradijs voor de kinderen! Mijn zoon was 7 maanden toen we voor het eerst gingen en heeft zich zo enorm vermaakt. Mijn dochter is nu 4 en nog steeds staat ze te springen om er naartoe te gaan. Ze hebben twee verdiepingen. Beneden spelletjes en opdrachten die je kan uitvoeren en op de bovenverdieping hebben ze een hele weg en verkeerskamer ingericht. Met bussen, fietsen, stoplichten, treintje, auto’s ALLES wat je maar tegen kom in het verkeer, ga je daar tegenkomen. Ze mogen alles doen en overal aanzitten.

In het laatste deel van het museum hebben ze 3 kamer gemaakt waar je kan tekenen, in het bos bent en een klein theater. Ook is er een picknick ruimte waar je kan eten en drinken met ze… maar belangrijker nog… waar je EVENTJES kan uitrusten met ze 😉

Voor alle kinderen

Er is gedacht aan iedere leeftijd! Alles is zo gemaakt dat ze nergens hard van af kunnen vallen en ze leren er ook nog eens heel veel. Zo liggen er boeken, puzzels, schaduw spelletjes, een compleet Nijntje ziekenhuis waar je je kan wegen, meten en verzorgen. Compleet verkleed tilde mijn dochter haar broertje in het houten bedje… de grootste lol hadden ze samen! Dekentjes eroverheen, prik, temperatuur opnemen en ja hoor mam! hij is weer beter!

nijntje museum

Van de kluisjes tot aan de toiletten, alles is in Dick Bruna sfeer. Je waant je echt eventjes in Nijntje land, zelfs als ouder! Zoals Dick Bruna zei

”ik geef ieder kind de ruimte om zijn eigen fantasie in te vullen”

en dat is absoluut het geval in dit mooie, speelse museum.

Lees meer van mij op Dailylot.nl!

Spread the love

Eén gedachte over “Nijntje museum TOF uitje van baby tot en met kleuter!

Reacties zijn gesloten.