Nijntje stoelendans

“Nijntje, lief klein konijntje” we kennen het deuntje allemaal wel. Zo ook mijn kleine Miya die dol is op konijntjes.

Nijntje stoelendans Nijntje

Keira keek vroeger heel vaak de filmpjes van Nijntje,  en heeft zo zelfs leren tellen. Ook was het 1 van de eerste liedjes die ze kon zingen.

Miya is niet zo een grote fan van de filmpjes, maar des te meer van de boekjes,  het liedje en vooral Nijntje.

Nijntje stoelendans Nu mocht ze dus dit ouderwetse Nijntje stoelendans spel van Identity games proberen. Het lijkt een beetje op stoelendans in een modern jasje. Keira had toevallig een vriendin logeren en ze deden met zijn drieën stilstaan in een rare pose op een cirkel. Helaas dacht ik later pas dat die foto’s juist leuk hadden kunnen zijn voor het blog,  maar we hadden te grote lol om aan foto’s of bloggen te denken. En goed teken ook wel toch?

Miya speelt hetzelfde nu vooral in haar eentje of met haar grote zus. Maar omdat ze het muziekdoosje mee naar het kdv had genomen,  waren ze ook daar nieuwsgierig geworden. Een paar dagen later ging het hele spel dus mee. Ze hebben echt heel veel pret gehad. Het is een leuk “doe” spelletje,  die je door de extra kaartjes en spelelementen voor echt kleintjes tot grote kleuters gewoon leuk kunt spelen.

Nijntje stoelendans Mijn enige minpuntje waren de cirkels,  ze zijn heel makkelijk te kreuken,  en dat vind ik een beetje zonde. Ik had het liever van hout of rubber bijvoorbeeld gezien.

Nijntje stoelendans

Nijntje bestaat 60 jaar! En dat vieren we met een gloednieuw spel: nijntje stoelendans.

Speel nu samen met je kind dit vrolijke en leerzame dansspel. Volg de speltechniek die past bij de leeftijd van je kind. Nijntje danst samen met haar vriendjes, dans je mee? Pak een dansopdracht. Druk op de knop van de muziekdoos en de muziek gaat spelen. Dans nu op de danscirkel totdat de muziek stopt. Draai de danscirkel om waar je op staat. Wat zie je op het plaatje? Dans mee met nijntje!

Dit spel is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015 en voor Baby Product van het jaar 2016! 

Breng hier je stem uit!

Spread the love

4 gedachten over “Nijntje stoelendans

  1. Nijntje is hier ook favoriet! Misschien kunnen we een keer een date plannen bij het Nijntje museum in Utrecht?

Reacties zijn gesloten.