ochtendmisselijkheid

Ochtendmisselijkheid? Doe mij maar de hele dag misselijk!! Help!

Val ik even met mijn neus in de boter! Hier was ik die dacht dat ik wel zwanger zou zijn. No problem! En toen was ik zwanger. En KOTS daar was de ochtendmisselijkheid. Niet even in de ochtend, maar gewoon de hele dag door. Heb jij tips?

Alle Clichés op een stokje, ik ben zwanger en krijg gelijk alles op mijn bordje. Het begon met de ondraaglijke rug en buikpijn. Een ruime week later is dit nu een stuk minder. Wat fijn hoor ik je denken, nou niet helemaal. Want het is tijd voor de volgende cliché. Ik heb namelijk last van ochtend misselijkheid. Alleen is het niet alleen in de ochtend, maar ook in de middag, avond en zelfs als ik ’s nachts wakker word om naar de toilet te gaan ben ik kots en kots misselijk.

Ochtenmisselijkheid

Hoewel ik pas vroeg zit in de zwangerschap is het bijna niet meer voor te houden,onverwachts naar de toilet rennen voor een bezoekje aan het toilet, kokhals geluiden proberen te vermoffelen in een hoest. Het is gewoon bijna niet meer te verbergen. Ik ben dus alle trucjes en tips op internet gaan nalezen en tot zo ver heb ik helaas nog niets gevonden dat voor mij werkt.
Wat heb ik al geprobeerd tegen ochtendmisselijkheid:
  • Ginger Ale drinken (dit kwam me na 2 dagen echt volledig uit de strot)
  • boulloin drinken wanneer je de misselijkheid voelt opkomen (geloof me, hier word je alleen maar nog zieker van)
  • een cracker eten voor je opstaat
  • vaker en minder eten op een dag (vaker check, minder… not so good)
  • gemberkoekjes
  • druk polsbandjes dragen (kwakzalverij!!)
Ik heb echt van alles geprobeerd maar tot op heden heeft niets mij nog geholpen. Heb jij wellicht nog tips voor mij?

Tips van mama tegen ochtenmisselijkheid

Mama Judith – Bij mij werkte prik vrij goed. Spa rood met wat citroen. Lekker op bed liggen met een emmer ernaast, geurvrij en veel Netflix.

Mama Joyce – Cola, gember thee, vet eten

Mama Marjo – Gele vla, voedingskussen om half rechtop te slapen en rennies. Oh en yakult ‘s morgens….ik heb geen idee, waarom of waardoor, maar de dag starten met yakult maakte de misselijkheid ook minder.

Mama Judith – Op bed liggen, ogen dicht en niet bewegen..

Mama Mary Lou – Even de tijd nemen om goed voor jezelf te zorgen

Sterkte meis, en kom maar op met de volgende klachten. Het mamabloggers team staat klaar voor de rescue!

 

Spread the love

8 gedachten over “Ochtendmisselijkheid? Doe mij maar de hele dag misselijk!! Help!”

  1. hmmm ik heb eigenlijk geen tips voor je..ja misschien kleine hapjes eten, heel de dag door ipv 1 maaltijd. Bij mij heeft het niet geholpen. Ik lag bij beide met uitdroogverschijnselen in het ziekenhuis en was een hoop afgevallen. Hypermesis. Ik vond zwanger niet echt een pretje. Ik hoop dat het snel bij je overgaat en dan je lekker kan genieten.

  2. Ahhh wat leuk zwanger!! En hier helemaal precies hetzelfde hoor. Niks geen ochtendmisselijkheid. Noem het maar gewoon 24/7 misselijkheid. Hier hielp het om hele kleine beetjes te eten en standaard een blikje prikloze Vanille Cola in de koelkast te hebben staan (effe open maken en dan laten staan) Maar ja, het blijft ontzettend vreselijk vervelend.. Hopelijk is het snel over en kun je meer genieten <3

  3. Oeii…dit lijkt me inderdaad niet zo fijn nee! Zelf nog geen ervaring mee, dus ik kan je helaas niet verder helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.