Welkom in de wereld van de gamers (aka kinderen)

Sinds de digitale revolutie hebben knikkers, flippo’s en voetbalkaartjes plaats moeten maken voor spelletjes die zich vooral online afspelen.
Jong en oud communiceren met elkaar door middel van headsets, microfoons en webcams terwijl ze een episch gevecht tegen trollen voeren of samen bouwen aan een idyllische wereld. Zelfs het oeroude bingo is tegenwoordig online te spelen.

Fortnite

We kunnen er niet meer omheen en het spel drijft ouders met kinderen tot waanzin. Fortnite. Een online game dat door miljoenen gebruikers wordt gespeeld en vooral onder de jeugd van nu game #1 is.
Het spel is mateloos populair en wordt vooral online gespeeld. Met een goede headset en gaminglaptop heb je de garantie dat je onbewust wordt meegezogen in deze uitgebreide online wereld. Niet alleen Fortnite is populair, ook andere online games herbergen complete online vriendengroepen die samen oorlogen uitvechten. Probeer het eens !

Niet geheel onbelangrijk is Fortnite om zijn dansjes. Zelfs de kleinste mini peuter doet daar aan mee. Zet dus de muziek lekker hard op je bluetooth speakers en ga samen dansjes doen. Of nog leuker neem een draagbare speaker mee naar buiten en laat alle kindjes mee dansen. Zo haal je het gamende kind toch naar buiten.

Gaminglaptops en accessoires

Als je jezelf durft te begeven in de wereld van online gamen dan heb je de juiste apparatuur nodig. Er zijn ontelbare accessoires als draadloze speakers verkrijgbaar die naadloos passen bij je laptop of desktop. Een goede headset is een vereiste, want zo kan je duidelijk en helder tegen je vrienden zeggen welke vijand ze moeten uitschakelen. En uiteraard is een goede computer niet onbelangrijk, met een retro Atari of Commodore 64 pak je slechts een pacman. Ook leuk, maar minder spannend dan samen met je vrienden een complete jungle doorzoeken naar een ZwQrdrel uit het universum van Hadres.

Gamen is een lifestyle

De fysieke wereld is verweven met de digitale wereld. Daar zijn we over uit toch? Van doktersrecepten tot de recepten van Jamie. Lekker via YouTube muziek luisteren op je muziek box. Van zoeken naar vakanties tot aan de sterren en daar voorbij, alles is tegenwoordig te vinden met een druk op de knop. Ook de beste games en bijbehorende community’s zijn een wereld op zich. Het is een cultuur, een levenswijze geworden. Vrienden ontmoeten online vrienden van vrienden en ervaren samen een geheel. Je kan er niet meer omheen, en waarom zou je ook ?

Laat je onderdompelen in de 21ste eeuw en ervaar deze volop. Technologie zal vooruitstrevend blijven en zal zich blijven ontwikkelen. Online gaming zal daar een essentieel onderdeel van blijven. Het is ook een stukje ontspanning. Waar je vroeger een potje kaarten ging spelen, ga je nu bowlen op de Wii. Wat kan jou het schelen joh. Leuk toch ?

Spread the love