Duitsland: ideaal voor het gezin!

Duitsland ligt zo dicht bij huis dat we er vaak niet aan denken, maar wist je dat onze buren een heel leuk vakantieland hebben? Voor elke vakantie en voor iedereen is dit land een ideale vakantiebestemming. Ga je met het gezin in de zomer eropuit of wil je liever op stedentripje met je partner? In alle gevallen heeft Duitsland wat je zoekt.

Als we aan Duitsland denken, dan denken we vaak aan natuur, bossen, wandelen en bier. Tja…elk land heeft nu eenmaal een reputatie. De natuur in Duitsland is mooi met haar prachtige landschappen en hierdoor is het ideaal om er fijne wandelingen en fietstochten te maken. Dat kan met en zonder kinderen, want je kunt de route zo klein en groot maken als je zelf wilt.

Genieten in de natuur

Wanneer je er, eventueel met je gezin, op uit wilt en van de natuur wilt gaan genieten dan is Duitsland de ideale uitvalbasis. Zo is er bijvoorbeeld het prachtige Zwarte Woud met dichte bossen, mooie meren en charmante dorpjes. Ook de Beierse Alpen zijn prachtig als het om de natuur gaat. Hier vind je dan ook berglandschappen waar je u tegen zegt. Fijn voor de natuurliefhebber en tegelijkertijd ideaal voor de avonturiers. Zij kunnen de machtige bergtoppen beklimmen. De meren hier zijn kristalhelder, fijn voor die leuke wateractiviteiten. Liever wat korter bij huis? In de Moezelvallei komt je heerlijk tot rust met een wijntje. Jawel, hier heerst een echte wijncultuur met proeverijen van lokale wijnen en meer. Leuk dus wanneer je er even met z’n tweetjes op uit wilt.

Struinen door de stad

Ben je liever een cultuursnuiver? Ook dan zit je in Duitsland goed. Met de hoofdstad Berlijn als icoon kun je hier heerlijk vertoeven. Een citytrip naar deze stad is zeker de moeite waard. Bezoek bijvoorbeeld de tv-toren en eet er een hapje (je moet vooraf wel op tijd reserveren), waar het uitzicht adembenemend is. Ook de Berlijnse Muur en het joodse gedenkmonument zijn een bezoekje waard. Maak vooraf wel een planning zodat je niet kriskras door de stad loopt. Dat scheelt wat kilometers, want die ga je hier zeker maken. De bierliefhebber vindt zijn plezier in München, de thuisbasis van het beroemde Oktoberfest.

Duitsland met kids

Met het gezin op vakantie in Duitsland? Ook dat is een goed idee. Ga naar een van de vakantieparken in Duitsland en geniet hier van de rust en de natuur. Ook zijn er veel fijne faciliteiten, zoals leuke zwembaden en binnenspeeltuinen waar je gebruik van kunt maken gedurende je verblijf. Zo hoef je niet altijd weg, maar kun je ook lekker een rustig dagje op het park blijven. Voor een dagje (of een paar dagen) avontuur bezoek je Europapark, één van de grootste pretparken van Europa. Hier hebben ze ook een groot zwemparadijs, dus voor de kids is dit geweldig. De entree is wel pittig, dus zorg dat de kinderen groot genoeg zijn om overal van te kunnen genieten. Liever een dagje dichterbij huis? Phantasialand is ook een dikke aanrader! Wist je trouwens dat er ook Legoland Duitsland ligt? In Günzburg wel te verstaan. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat dat voor kindjes geweldig is.

Spread the love