Op deze manier kun je veilig je woning verlaten

Je hoeft niet lang van huis te zijn om aan inbrekers ten prooi te vallen. Elke 10 minuten vindt er wel een inbraak in Nederland plaats. Dus het kan ook zomaar gebeuren terwijl je even de deur uit bent voor boodschappen. Of met de hond wandelt. Een goed alarm in huis is daarom een must. Drie tips voor een veilige(re) woning.

 

1. Dag en nacht beveiligd

Je huis beveiligen is makkelijker dan ooit: met een intelligente alarminstallatie wordt er 24/7 over je huis gewaakt, zonder dat je er ook maar enig omkijken naar hebt. Een slim alarm schakelt zichzelf automatisch in en uit en is huisdiervriendelijk. Dit betekent dat er geen vals alarm ontstaan als je huisdieren door het huis lopen. Ook fijn: sommige alarmsystemen kun je makkelijk uitbreiden met extra draadloze accessoires. Denk aan rookmelders, lekkagemelders, beveiligingscamera’s en extra inbraakmelders.

Heb je geen beveiligingscamera, maar wil je toch zien wie er voor de deur staat? Plaats dan een deurspion met kierstandhouder op de voordeur. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan en kunnen dieven zich niet naar binnen wurmen met mooie praatjes.

 

2. Boel op slot

Wist je dat meer dan de helft van alle inbraken gewoon via een van de buitendeuren gebeurt? Als je deuren niet goed beveiligd zijn, kunnen dieven ze forceren, flipperen of op een andere manier open krijgen. Gelukkig kun je met een paar simpele maatregelen je buitendeuren inbraakproof maken:

– Trek de deur niet zomaar achter je dicht, maar draai deze altijd op slot.
– Verstop je huissleutels niet op een ‘geheime’ plek, zoals in een bloempot of onder de deurmat.
– Laat je huissleutels nooit in het slot zitten als er een raampje in je deur zit. Dieven kunnen dan het glas intikken en de deur gewoon opendraaien.
– Vergeet ook je wc-raam, garagedeur, lichtkoepel en alle ramen en deuren op de bovenverdiepingen niet. Ook deze kunnen soms makkelijk worden opengemaakt of ingetikt. Loop geregeld na of het hang- en sluitwerk goedgekeurd is en voldoende beschermt.
– Via een uitbouw of erker zijn bovenverdiepingen makkelijker binnen te dringen. Loop ook hier de beveiliging na.
– Schuifpuien zijn extra inbraakgevoelig, voorzie ze daarom van een speciaal slot.
– Berg ladders en kliko’s na gebruik altijd meteen op. Anders kunnen inbrekers deze gebruiken om via de eerste verdieping binnen te komen.
– Zorg dat de buitendeuren en het tuinpad goed verlicht zijn. Plaats bij voorkeur een buitenlamp met bewegingssensor of verlichting met schemerschakelaar.

 

3. Retourtje bouwmarkt

Krik de beveiliging van je huis op met een bezoek aan de bouwmarkt. Je voordeur is bijvoorbeeld een stuk moeilijk te forceren of flipperen als je deze uitrust met een meerpuntsslot, een anti-inbraakstrip en een veiligheidscilinder. Voor de achterdeur(en) zijn dievenklauwen ideaal. Deze maken het lastiger om de pennen uit de deurscharnieren te tikken.

Op deze manier kun je veilig je woning verlaten

Spread the love