Op reis naar Turkije met kleine kinderen

Eindelijk vakantie! Even weg van alle dagelijkse beslommeringen om heerlijk te kunnen genieten van een zonovergoten en zorgeloze tijd met de kids. De koffers zijn ingepakt, de kinderen zijn geteld, de tickets niet vergeten ? Klaar voor vertrek ! Maar waar moet je nou op letten als je op vakantie gaat naar Turkije ? Je wilt tenslotte geen problemen ondervinden tijdens je vakantie.

Een visum

Het belangrijkste wat je nodig hebt ( naast je tickets ) is een visum. Je hebt altijd een visum nodig, voor zowel zakelijk als toeristisch bezoek. Het aanvragen van een visum is tegenwoordig zo gebeurt. Je kunt online direct een visum Turkije aanvragen, zonder teveel poespas. Een visum is 180 dagen geldig, binnen deze periode mag zo vaak in reizen als je wilt. Er zit echter wel een maximum van 90 dagen aan per reis. Zorg dus dat dit voor je reis al goed geregeld is!

Lees hier meer over het visum aanvragen, of bekijk de video hieronder voor meer informatie:

Reisadvies

Als je goed voorbereid op reis wilt gaan dan is het raadzaam om het reisadvies voor Turkije te bekijken. Er bestaat een reisapp dat je kunt downloaden op je mobiele telefoon. Als het reisadvies verandert dan krijg je een pushbericht. Met deze app kan heb je ook alles bij de hand in geval van nood, zoals contactgegevens van het ministerie en bijvoorbeeld de plaatselijke hulpdiensten, handig! Voor je kind zou je ook een armbandje of kaartje kunnen maken die je kind bij zich kan dragen met bijvoorbeeld belangrijke contactinformatie en of medicijn voorschriften. Mocht er dan iets gebeuren dan heeft je kind toch altijd iets bij zich zodat de autoriteiten kunnen helpen.

Reistips

Turkije, en met name de toeristische plekken, zijn bruisend en druk. Er zijn echter wel wat zaken waar je rekening mee moet houden. We zetten een paar tips op een rijtje.

– Drink water uit een flesje. Kraanwater drinken wordt niet aangeraden. Je wilt natuurlijk niet na 1 dag al met diaree rondlopen in dit prachtige land.

– Turkije is een islamitisch land. Draag dus kleding dat past bij deze geloofsovertuiging als je een toeristische bezienswaardigheid bezoekt, zoals een moskee of een andere locatie waar bepaalde kledingvoorschriften in acht worden genomen. Wat altijd handig is om mee te nemen als je het hotel uit gaat is een lange sjaal. Zo kan je altijd je hoofd en schouders bedekken wanneer je onverwachts op een dergelijke plek komt waar dit nodig is.

– Je zult op straat vaak worden aangesproken door straatverkopers die een centje willen verdienen met hun koopwaar. Dit kan opdringerig overkomen als je het niet bent gewend, maar in deze cultuur is dat gewoonte. Als je niets wilt kopen dan doe je dat niet, het is natuurlijk niet verplicht.

– Misschien overbodig om te melden, maar let op je kinderen. Het is er erg druk en onoverzichtelijk. Het laatste wat je wilt is je kind kwijtraken in een onbekend land. Er bestaan sleutelhangers en horloges met GPS. Misschien handig om mee te nemen. Deze kun je vaak met een app op je telefoon bedienen en zo weet je altijd waar je kind zich bevind. Wel zo veilig in een vreemd land waar ze de taal niet spreken.

Tot slot

Moet je natuurlijk genieten van alles wat het land te bieden heeft. Het heerlijke eten, de mensen, de natuur en de uitgebreide accommodaties. Güzel tatil !

Spread the love