Binnen 1 maand een zwemdiploma

We wonen in een super waterland, dus zwemmen is voor mij echt een hele belangrijke prioriteit. Ook ben ik dol op het water, en gaan we daar ook vaak naar toe, zwemmen kun je dus niet vroeg genoeg leren wat mij betreft. Miya kreeg dus ook al haar eerste zwemles.

Zwemles

Zelf was ik 2 maanden dat ik voor het eerst in de zee lag. Mijn ouders reisden de wereld af toen ik nog klein was, en dus was het toen al belangrijk dat ik iig niet bang was. Ik kon ook al lekker spartelen voor ik zeg maar kroop nog.

Keira was er ook zo vroeg bij, zij is op Ibiza geboren, en we woonden aan het strand. Logisch dus dat we al vrij snel bij het water zaten. Zo koud word het niet echt in de winter, en het zwembad bij huis was verwarmd. Toen ze 4 was zijn we samen een maand naar Curaçao gegaan, en daar kreeg zij de hele maand zwemles in de zee. Zon, storm, regen, het maakt niet uit. Ze was elke dag 2 uur zwemmen. Na een maand had ze dan ook haar A diploma.

Miya vond vorig jaar zomer water nog erg spannend, het was vooral veel huilen als we met haar het water in gingen. De zwemband vond ze nog wel gaan, maar moest niet te lang duren. Wel zijn we regelmatig naar het peuterbad geweest, en langzaam aan was het steeds leuker. Nu krijg je haar het water echt niet meer uit, ze vind het geweldig!

We waren op Strand Horst – geweldig leuk strandje trouwens, zie de foto’s! – , en Keira heeft Miya lekker op haar arm wat dieper het water ingenomen. We waren natuurlijk wel in de buurt, maar Keira heeft vorig jaar haar diploma reddingszwemmen gehaald, dus ze zijn redelijk veilig. Miya had haar bandjes om, en voorzichtig liet ze haar los. En ja hoor daar ging ze. Gaat het nu nog spartelend en zwemt ze echt als een puppy, is het begin vast gemaakt. Met 4 mogen ze pas echt op zwemles, maar geen twijfel dat ze dan al lang en breed goed kan zwemmen!

 

Spread the love

Eén gedachte over “Binnen 1 maand een zwemdiploma

Reacties zijn gesloten.