Overtijd.. Ben ik dan eindelijk zwanger??

Voor elke vrouw die zwanger wilt worden is dit vast een heel herkenbaar iets. Je ben 1 dag overtijd, tja dat kan gebeuren. De 2e dag te laat, hmm dat is gek. Dan komt de 3e dag, vol verwachting klopt mijn hart. Ben ik dan eindelijk ongesteld? Nee weer niet! Zou ik dan nu echt zwanger zijn?

Dag 4 komt er aan. Mijn partner en ik beginnen beide kriebels in onze buik te krijgen. Is het dan zo ver? Moeten we toch maar vast een test gaan komen? Ik weet het nog niet zo. Mijn lichaam heeft me wel vaker verraden en het kan toch echt alle kanten nog op gaan. De hormonen gieren door mijn lijf en het lijkt wel alsof ik alles eet was maar eetbaar is. Zou dat een teken zijn van zwangerschap? Of toch misschien een teken van het ongesteld moeten worden?

Al 5 dagen overtijd..

Dag 5: Wat to do? Ik ben nog steeds niet ongesteld. Tijd om de hulptroepen weer in te roepen. Oké wie probeer ik voor de gek te houden, ik heb natuurlijk al vanaf dag 1 Judith al helemaal gek gemaakt met whatsapp berichten. Ik kreeg het wijze advies om rustig af te wachten en na een week maar een test te halen. Dus dat doen we dan maar!

Het is dag 6 over tijd. Mijn lichaam voelt niet anders, ik ben niet misselijk maar wel zo laat. Hoe kan dat toch? Ben ik nou gewoon te laat en is mijn lichaam spelletjes aan het spelen met mijn hoofd? Of ben ik dan toch echt zwanger? Omdat ik de teleurstelling niet kan handelen (waarschijnlijk door de hormonen) besluit ik toch om nog even te wachten met een test kopen.

Een week te laat. Dat is toch niet normaal? Ik moet toch wel haast zwanger zijn? Ik ben nog nooit sinds ik gestopt ben met de prikpil zo laat geweest. Sterker nog, ik ben normaal gesproken om de 3 weken ongesteld en geen dag te laat. Tijd voor die test! Zo gezegd zo gedaan. En de seconden lijken wel uren te duren.

BAM het is een nee. Nee, je bent weer niet zwanger meid. En alsof de goden me hebben gehoord werd ik diezelfde avond nog ongesteld. Did I jinx it? Of was het gewoon puur toeval?

Spread the love