Snel je rijbewijs halen als je zwanger bent!

Je bent in verwachting van een prachtig wondertje of je hebt dat wondertje al op de wereld gezet. Je wilt liever niet met dat wondertje ( en kinderwagen, tassen met luiers, flesjes, boodschappen, etc ) in de bus naar huis zitten. Dan zal je net zien dat het regent of sneeuwt, je de bus mist, en op het moment dat je eindelijk in de bus zit, jouw wondertje zijn of haar voice of Holland aan het publiek laat horen.

Als het nu eenmaal niet anders kan dan is dat zo, maar het lekkerder als je op korte termijn je rijbewijs kunt halen zodat het vervoeren van je wondertje een stuk simpeler wordt. Maar hoe ?

De kortste weg

Een snelcursus ( of spoedcursus ). Zo simpel is het eigenlijk. Of simpel, het is natuurlijk blokken, leren, rijden, leren, rijden en nog meer leren. Een spoedcursus theorie is de basis, vaak gaat dat klassikaal. Nog vaker wordt een spoedcursus theorie en praktijk in een pakket aangeboden. Het kost een hoop tijd en moeite, maar als je eenmaal je rijbewijs in handen hebt dan weet je waarvoor je het hebt gedaan. Je kunt in ieder geval de radio harder zetten als je druppels pyjamapapje ontwijkt terwijl het gekrijs van wondertje jouw trommelvliezen beroerd.

Theorie

De meest effectieve manier om je theorie binnen te slepen is door een klassikale spoedcursus te volgen. Je gaat een volle werkdag in een lokaal zitten, waar je alle wetten en regels ( inclusief een arsenaal aan verkeersborden ) in je hoofd krijgt gestampt. Daarna wordt je, als een soort van gehersenspoeld, naar het examenlokaal bij het CBR gebracht, waar je alles laat leeglopen ( ik bedoel de geleerde lesstof ). Intensief, maar uiterst effectief. Uiteraard is online auto theorie leren echt heel slim om mee te beginnen, of als je niet weg kan zo voor je examen te leren. Er zijn ook sites waar je gratis theorie examens oefenen kunt.

Praktijk

Het praktijkexamen komt een beetje op hetzelfde neer, maar in dit geval ga je autorijden totdat je er bijna letterlijk bij neervalt. Je stapt elke dag een paar uur achter het stuur en leert in snel tempo alles wat een goede chauffeur in zich moet hebben. Daarna ga je ( uiteraard als een uitstekende chauffeur ) praktijkexamen doen. En natuurlijk ga je slagen ! Want je doet het niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kleintje. Niets is zo lekker om mobiel te zijn als je een klein ( of pasgeboren ) kind hebt. Want een pasgeboren kleintje hebben vergt al energie genoeg.

Spread the love