Rust nemen tijdens de zwangerschap

Zwanger zijn is iets moois, maar vergt ook veel van je lichaam. Negen maanden lang ontwikkelt zich een kind in je buik, wat veel energie kost. Het is daarom niet zo gek dat je af en toe goed moet rusten tijdens de zwangerschap. In deze blog bespreken we tips voor als je zwanger bent en rust moet nemen.

Series binge watchen

Een eerste goede tip is om een serie te binge watchen. Kies je favoriete genre en een serie met veel seizoenen. Wanneer je het echt leuk vindt, zal je het ook niet zo erg vinden om door te blijven kijken. Zo houd je het wel een aantal dagen vol op de bank of in bed.

 

Met een dekentje op de bank

Wat is er fijner dan het gevoel van een zacht dekentje om je heen? Ga lekker op de bank liggen met een deken,  een warme kop thee en een boek. Het is niet alleen een goede manier om te rusten, maar ook om jezelf warm te houden. Wanneer je lichaam warm is, kan het zich beter ontspannen en dat is goed voor jou en je baby.

 

Een voetenbad

Ben je in de zomer zwanger? Breekt het zweet je uit? Een goede optie om te rusten in de brandende zon is om je voeten in koud water te zetten. Dit kan een emmer, zwembad of pierenbadje zijn. Als je een beetje afkoelt, maak je, je ook minder druk om hoe warm je het wel niet hebt waardoor je goed tot rust kan komen. Heb je juist last van koude voeten? Dan is na het badje een paar lekkere warme sokken een echte must!

 

Doe een dutje

Een andere goede tip is om een middagdutje te doen. Ga lekker op bed liggen of op een ligbed buiten, sluit je ogen en probeer een paar uurtjes te slapen. Je zult merken dat je, je een stuk uitgeruster voelt daarna. Zelf had ik erg veel last van koude voeten tijdens mijn zwangerschap  een paar fijne bedsokken waren dan ook geen overbodige luxe! Of wat dacht je van anti slip sokken voor wanneer je achter je andere kids aan moet rennen? Ideaal en lekker warm!

 

Neem een bad

Verwen jezelf met een heerlijk warm bed. Gebruik veel badschuim, zet wat kaarsjes neer en speel je favoriete muziek. Doe je ogen dicht en geniet van de warmte en het gemak van een bad. Je zult je daarna schoon en kalm voelen. Heb je geen bad? Dan kan je natuurlijk ook gewoon een hete douche nemen.

 

Bestel je avondeten

Soms is het ook lekker om even helemaal niks te hoeven op een dag. Dat betekent dat je ook niet hoeft te koken als je er geen zin in hebt. Blijf eens een avond lekker op de bank zitten en bestel je favoriete eten, of het nou sushi of pizza is. Je hoeft je dan even niet druk te maken over of de pasta al gaar is of het snijden van ui.

 

Ga een weekendje weg

Ook kan je een weekendje weggaan, alleen of met je partner. Zo ontkom je even van alle stress thuis en kan je goed tot rust pakken. Of je nou in een andere stad gaat eten of naar een spa gaat waar je wordt gescrubd en gemasseerd, het maakt niet uit. Vul het weekend in zoals jij het wilt zonder de invloeden van thuis.

Spread the love