Dit moet je weten over scheiden

Daar zit je dan, het speelt al een tijdje door je hoofd: scheiden. Maar hoe ga je het aanpakken? Als de relatie echt niet meer werkt en je denkt eraan om uit elkaar te gaan. 

Corona was niet alleen slecht voor de economie

Heel veel relaties zijn geknald tijdens de corona. Dit was echt één grote relatietest. Het is ook niet raar natuurlijk. Opeens zat je 24/7 bij elkaar op de lip. En waar we veel gezinnen zagen die knus een spelletje deden, liefdevol een TikTok dansje deed, en helemaal naar elkaar toe groeiden, zagen we ook wat anders. 

Je zag kanten van elkaar die je eigenlijk niet kende. Vooral bij stellen waar de partners elkaar vrijwel de hele dag niet zien was het bikkelen. Want de dagplanning is anders. Of je bent al lang uit elkaar gegroeid maar dat merk je niet op die lange werkdagen, sport en clubjes. Je ziet het wel als je dan ineens maanden bij elkaar aan de eettafel probeert te werken. Je merkt het ook als hij zijn telefoon met zijn leven beschermt om die ene “collega” te appen. 

De opvoeding van de kinderen lijkt niet op 1 lijn te liggen. Of wat je toch wel veel hoorde was dat er veel meer agressie was in een gezin. De stress van geen of minder geld en het thuisblijven was dan toch te moeilijk. Leraren zaten met hun handen in het haar doordat ze zagen dat kinderen uit gezinnen die normaal heel gewoon leken, opeens grote problemen vertoonden. Kinderen die niet online kwamen, of online kwamen en “van de trap gevallen” waren. De stress zorgde dus niet alleen in een relatie met de partner tot agressie en veel ruzie, maar ook met kinderen. 

Scheiden.

En dan spreek je het uit. Je wilt uit elkaar. In sommige gevallen zijn vrouw en kind ook wel eens gevlucht. Maar als je bent getrouwd ben je bij weggaan nog niet zomaar van elkaar af. Er moet gesproken worden over de kinderen. Vooral belangrijk zijn zij. Het allerbelangrijkste eigenlijk wel. Kijk wanneer 1 van de ouders mishandeld of een drank/drugs probleem hebt dan zijn er andere regels nodig dan wanneer 2 liefhebbende ouders uit elkaar gaan. Wat de situatie ook is, de kinderen komen op 1. Altijd. Je mag dit niet hun probleem maken, ze hebben er al last genoeg van wat de situatie ook mag wezen. 

Nu komt natuurlijk ook budget erbij kijken. Scheiden kan echt een heel duur geintje zijn. Hoe werkt het allemaal? Wat moet je doen? Gelukkig is er ook voordelige hulp:

– Bij Uitelkaar.nl kun je scheiden in je eigen tempo en aan je scheiding werken wanneer en waar je maar wilt.

– Er staat altijd een persoonlijke casemanager voor je klaar om vragen te beantwoorden en meer informatie over scheiden.

– Mét extra begeleiding waar nodig, bijvoorbeeld van een mediator.

– Online scheiden op Uitelkaar.nl kan al vanaf 36,00 euro.

Weet je, soms kom je er gewoon alleen niet uit. Vrienden en familie zijn vaak mega partijdig, en soms sta je er echt letterlijk alleen voor. Dan is het fijn om een partij te hebben die je uitlegt hoe een scheiding werkt, wat je moet doen, en wat je vooral niet moet doen. 

Hoe staat het met jou relatie? Test je relatie nu!

 

 

 

 

 

Spread the love