Zo maak je de leukste selfies en buikies tijdens de zwangerschap

Iedere moeder is trots op haar kroost. En vooral in het eerste jaar worden er enorm veel foto’s gemaakt van de kleine. Maar hoe maak je nou die mooie selfies en buikies? Ik geef je wat tips. Lees je mee?

Hoewel ik nog even moet wachten voor ik leuke foto’s kan maken van onze kleine meid maakt Bram al regelmatig leuke foto’s van mijn bolle buikje. Niet echt selfies natuurlijk, maar wel heel erg leuk voor het fotoboek dat ik wil gaan samenstellen van mijn gehele zwangerschapsperiode. Maar eerlijk is eerlijk. Bram is de slechtste fotograaf ter wereld. Hij krijgt het elke keer voor elkaar om me er zo enorm lelijk op te zetten dat ik de hoop al helemaal ben verloren. Daarom ben ik zelf maar aan de slag gegaan met het maken van selfies en buikies.

Het zelf maken van selfies en buikies is niet heel makkelijk. Maar met de juiste apps, gsm accessoires en telefoon of camera kom je er wel!Tip 1: Goed apparatuur is het halve werk!Een goed begin is het halve werk. Zorg daarom voor een goede telefoon of camera. Ik zelf heb een iPhone 7 plus. Het fijne van een iPhone is dat er ontzettend veel handige trucjes en functies waardoor je binnen no-time al mooie foto’s maakt. Denk maar eens aan de nieuwe portret functie. Hiermee focust hij automatisch op bijvoorbeeld je gezicht en blurred hij de rest van de omgeving.Tip 2: Mooi licht!Ook verlichting is heel belangrijk. Het mooiste licht heb je buiten rond een uur of 3. Wil je liever binnen foto’s maken? Kijk dan eens of een light box wat voor je is. Hiermee creëer je binnen heel makkelijk daglicht.Tip 3: Kies de juiste filterOok het nabewerking is iets waar je even over moet nadenken. Het is natuurlijk heel makkelijk om even snel een standaard filter over je foto te knallen, maar om nou te zeggen dat dat altijd werkt… nee. Je kunt er beter voor kiezen om handmatig zelf een mooie kleur te kiezen en daarmee te gaan spelen.Tip 4: Speel eens met verschillende apps!Er zijn zo ontzettend veel fotobewerkingsprogramma’s waarmee je echt heel erg makkelijk je foto’s kunt opfleuren. Mijn persoonlijke favoriet hiervoor is Baby Pics. Hiermee kun je hele leuke teksten en kant en klare plaatjes voor elke fase in jouw baby’s leven gebruiken voor de foto’s.

Veel plezier met het maken van je baby/kids foto’s!

Ontdek hoe de perfecte selfie te maken

Spread the love

8 gedachten over “Zo maak je de leukste selfies en buikies tijdens de zwangerschap

  1. Ik ben dan wel niet zwanger (en zal het waarschijnlijk nooit meer zijn), maar ik neem je tips ter harte! Ik hou ook wel van mijn iPhone 7, maar wil eigenlijk ook een goeie echte camera hebben.

  2. Wat een handige tips! Ik heb helaas ook een man die maar beter nooit fotograaf kan worden. Al probeer ik hem beetje bij beetje te vertellen waar hij op moet letten als hij mij op de foto zet.

  3. Leuk en handig artikel, zeker voor de mensen die zwanger zijn en een selfie/buikie willen maken! Ik vind licht ook zeer belangrijk bij het maken van een foto. X A

Reacties zijn gesloten.