Slaaptips voor de baby

Een pasgeboren baby is hard werken. Waar je voorheen kon genieten van een heerlijke nachtrust is het vanaf de geboorte afgelopen met de stilte.
Van het geluid van een rustgevende krekel naar het gehuil van een hongerige rekel.
Het is belangrijk dat de baby zo comfortabel mogelijk kan slapen, zodat jij dat ook zoveel mogelijk kan. Maar wat is nu een goede manier ?

Het babynestje

Een babynestje is een ( van oorsprong Scandinavisch ) nestje dat eruit ziet als een katten ( of honden ) mandje, maar uiteraard speciaal gemaakt is voor de mensenbaby. In de rand van het babynestje zit een touwtje, zo kan je het op de maat van de baby aanpassen zodat hij of zij een geborgen en veilig gevoel krijgt, net zoals in de baarmoeder. Een babynestje is heerlijk zacht en warm, exact wat jouw kleintje nodig heeft om rustig in slaap te kunnen vallen. Dekentje er overheen en jouw allerkleinste slaapt de sterren van de hemel.

De Lulla pop

De Lulla pop is een pop die zijn naam dankt aan zijn IJslandse oorsprong ( Lulla betekent sussen ). De pop imiteert een hartslag en een ademhaling en heeft daarom een rustgevend en vertrouwd effect op de baby. Bovendien is de pop heel zacht. Het is bewezen dat baby’s rustiger en langer doorslapen met iemand dichtbij zich, deze pop imiteert dat. Leg de pop bij het inslapen dicht tegen de baby aan en ook jouw nachtrust zal worden bevorderd. Het wil ook nog wel eens helpen om de pop eerst zelf bij je te dragen, zo neemt deze jouw geur over en voelt het voor de baby nog veiliger en vertrouwder.

Inbakeren


Baby’s zijn continue in beweging en schoppen en slaan heel wat van zich af. Op deze manier kunnen ze zichzelf nog wel eens wakker houden. Door je baby in te bakeren zorg je ervoor dat hij of zij beter in kan slapen, en ook doorslapen wil over het algemeen vaker lukken. Bij het inbakeren wikkel je jouw kleinste van zijn voeten tot schouders in een zachte deken, niet te strak uiteraard. Inbakeren is een tijdelijke oplossing voor een kind dat onrustig en onregelmatig slaapt. Er zijn verschillende inbakerdoeken verkrijgbaar bij winkels voor baby’s, en vaak zit er nog een leuk design op ook !

Probeer het vooral uit ! Een goede nachtrust zorgt voor een blije baby en een uitgeslapen ouder.

Spread the love

2 gedachten over “Slaaptips voor de baby

  1. Ik heb destijds de ‘babynestje’ hype helemaal gemist haha. In Finland hebben ze een ‘babydoos’; letterlijk een kartonnen doos, gevuld met allemaal babyspullen, maar daar liggen de kinderen dus ook echt nog in een doos te slapen 🙂 Wel met een matras enzo hoor haha. Maar eigenlijk helemaal niet zo’n gek iets; eigenlijk vergelijkbaar met een babynestje 🙂

  2. Inbakeren hielp bij ons ook goed. Gaf zeker meer rust voor onze baby als voor onszelf.

Reacties zijn gesloten.