Zo kies je de juist sportkleding voor een kind

We motiveren ze, stimuleren ze, en we zijn bij elke wedstrijd (soms net iets teveel) vol enthousiasme aanwezig. De sportwedstrijden van onze kinderen, en natuurlijk de wekelijkse trainingen die eraan vooraf gaan.
Bij sporten horen tenues. Kleding dat de teamspirit stimuleert, dat hun team draagt als ze die andere club inmaken en jouw badkamer verandert in een groengele oase van misselijkmakende geuren, maar dat is het allemaal meer dan waard geweest na die glorieuze overwinning.

Het tenue van de onoverwinnelijke

Of ze nu aan hockey, voetbal, judo of paardrijden doen, elke sport heeft zijn eigen outfit, vaak beplakt met reclame van allerlei sponsoren. En dat moet allemaal worden aangeschaft! Sokken, schoenen, broeken en shirts, ze hebben het allemaal nodig om het beste uit zichzelf en het team te halen. 1 team, 1 outfit. Wat logisch is natuurlijk, bij sporten hoort sportkleding. Maar met een beetje pech krijgen ze dat seizoen ook nog eens een groeispurt waardoor je diezelfde outfit opnieuw kan kopen, alleen dan een maatje groter.

Maar goed, je hebt liever dat ze hun energie in sport stoppen dan dat ze het doelloos op straat drinken uit een blikje, niet dan? En als je goed zoekt? Dan vind je misschien wel een lotgenoot die de kleding van haar uit de kluiten gewassen oudere zoon of dochter voor een klein prijsje te koop aanbiedt. Je kan het op z’n minst proberen.

De geur van overwinning

Er zou een speciale gepantserde en geurdichte kist moeten bestaan voor sportkleding. De doordringende geur van zweet, gras en adrenaline gaat soms door merg en been (en weer terug). Er bestaat niet voor niets een speciale sportfunctie op je wasmachine. Die is niet alleen ontworpen voor de grasvlekken, maar ongetwijfeld ook voor het verwijderen van die geur dat je doet…

Je begrijpt vast wat ik bedoel.

Hoe kies je de juiste sportkleding ?

Het liefste een halve of hele maat te groot! Met een beetje geluk passen ze er twee seizoenen in, mits ze niet plotseling beslissen om van voetbal af te gaan en besluiten om te gaan tafeltennissen. En het moet kwalitatief natuurlijk enigszins goed zijn, je wilt niet elke zondagmiddag met naald en draad in de weer zijn omdat je kind weer eens uit zijn broek is gescheurd. Goede sportkleding kan vanzelfsprekend tegen een stootje.

Dus schaf die sportoutfit aan en juich jouw topper naar de hoogste punt van overwinning ! Succes !

Spread the love