Ook zo een zin om naar het strand te gaan?

Yay! De vakantie is zo goed als voorbij, en dus is de zon weer vol op terug! Het kan ook niet anders. Gelukkig is er altijd nog het weekend of de korte dagen. Of een dagje spijbelen als de kinderen klein zijn kan ook.. We gaan naar het strand!

Het strand!

Ik ben dol op het strand, en ga het liefst zo vaak mogelijk. Helaas hier in Nederland kom ik er minder vaak omdat het nu vanuit Ede zo een pokke end rijden is. Om over het OV maar niet te spreken. Die zijn helemaal gek geworden. Wij gaan dus regelmatig naar een strand bij een meer. En eigenlijk is dat met het gezin ook wel favoriet als we in Nederland naar het strand willen.

Voordelen om naar een meer te gaan

  • Het is vaak overzichterlijker
  • Er is over het algemeen een speeltuin bij
  • Voor ons een stuk dichterbij dan het strand

Zwemmen bij de Veluwe

Wij gaan hier in de buurt naar bijvoorbeeld de Zanding in Otterlo. Dat hoort bij een bungalowpark/camping, maar je kunt er ook gewoon heen. Er is een ondiep meertje en een wat dieper meer. Ook zijn er veel speel dingen voor de kinderen. Het is niet fantastisch mooi of zo, maar je kunt er echt wel een leuke dag doorbrengen. Er is ook een restaurantje en een winkeltje waar je van alles kunt halen.

Het Henschotermeer is een stuk groter, en dieper. We gaan hier graag heen omdat het water gewoon echt heel helder is. Net als bij de Zandenplas in Nunspeet. Je kunt dan heel ver het water in lopen, en toch altijd je voeten blijven zien. Ik vind dat altijd fijn, een beetje vakantie gevoel als het zo heel helder is. Ook leuk is dat bij de Zandenplas je in het na seizoen ook de hond mee kan nemen om lekker te zwemmen. Vlak bij Nijmegen gaan wij ook wel eens naar Watergoed. Ze draaien daar altijd lekkere muziek en je kunt er ook eten. Daar vlakbij is ook een hondenstrandje en dat vind Stormy weer fantastisch!

beachclub Bries

Toch naar het strand?

Denk dan eens aan Club Bries in Noordwijk. Ik ben daar op date geweest met mijn man, en we vonden allebei dat wij zeker de meiden eens mee moeten nemen. Vooral om een keer lekker in het water te spelen, het is daar een stuk rustiger als bijvoorbeeld Zandvoort of Bloemendaal. Vooral met kleintjes heel prettig.

Club Bries heeft ook een super lekker menu, en omdat mijn meiden zo dol zijn op vis, zouden we graag een keer op woensdagavond naar de vismarkt gaan daar. Ze hebben dan allemaal verschillende soorten verse vis. Super lekker!! Hetzelfde is er ook met vlees voor de echte carnivoren.

Ook fijn zijn hun cabines op het strand, zodat je lekker rustig en toch een beetje afgeschermd kunt zitten. De muziek staat ook niet heel hard en dat is voor mijn kleine meisje erg prettig. Zij kan namelijk niet zo goed tegen hele harde muziek.

Geniet nog even lekker van de zon! Waar ga jij graag naar toe?

 

Spread the love

7 gedachten over “Ook zo een zin om naar het strand te gaan?

  1. Wat een leuke locaties! Ik ga niet zo vaak meer naar het strand. In de herfst vind ik het altijd wel leuk om even een dag uit te waaien en dan lekkere warme chocolademelk te drinken in een strandtent (voor zover ze nog niet gesloten/weer afgebroken zijn)

  2. heerlijke plek, met muziek en eten!? Yup, my place to be! !hahah

  3. Wij hebben hier in de buurt een recreatieoord waar ik graag zit. Inclusief buitenbad en grote speeltuin, dus ideaal met kleine kinderen 🙂 Een meer lijkt me ook leuk, maar daarvoor moet je in onze regio toch weer een stukje rijden.

  4. Bij Nijkerk vind je er 2. Als we graag naar het strand willen maar niet al te lang voor in de auto willen zitten met 2 peuters, gaan we naar Strand Nulde bijvoorbeeld.

  5. Het strand is altijd leuk om naartoe te gaan! In de buurt hebben wij een grote plas (aftakking van de IJssel), maar eigenlijk gaan we hier nooit naartoe.

  6. Als ik nog even van de zon wil genieten gaan we meestal bij ons aan de Lek (een rivier) liggen, anders gaan we graag naar Scheveningen.

Reacties zijn gesloten.