Mama

Thuiswerken met een kleintje

Thuiswerken. Het klinkt ideaal. Je kunt je eigen tijd indelen en bepaalt zelf wanneer jij je werk doet. Met een kleintje in het spel wordt dit verhaal toch wel even anders. Jij zult je aandacht namelijk goed moeten verdelen. Je baby zal de volle aandacht van je vragen, terwijl het werk zich opstapelt. 

Maak een goede planning

Als je thuis werkt met een kleintje, is het van belang om een goede planning te maken. Doet je kleintje nog een middagdutje? Zorg en dan voor dat je deze tijd goed benut. Ga niet koken of het huishouden doen. Dit kan je ook doen als je baby wakker is.

Pak de opdrachten op waar je veel concentratie voor nodig hebt, zodat je dit in ieder geval al achter de rug hebt. Een goede planning is cruciaal als je op tijd je werk af wilt hebben.

Zo kun jij in de avond ook nog even met je partner bijkomen en heb je nog tijd om een leuke film te kijken op de bank . Probeer je planning aan te houden, maar je hoeft je geen zorgen te maken al dit niet helemaal lukt. Morgen is er weer een dag!

 

Structuur is belangrijk


Als je met een kleintje thuis bent, gebeurd er van alles. Je baby moet eten, verschoond worden, spelen en een dutje doen. Het is goed om te weten waar je aan toe bent zodat jij ook weet waar je rekening mee moet houden tijdens de dag. Probeer vaste tijden aan te houden zodat je ook een realistische planning kunt maken. Op deze manier creëer jij voor jezelf en je baby meer rust in huis.

thuiswerken
flow planner

 

Tijd over?


Ook als je geen belangrijke deadlines hebt staan, is het handig om goed door te pakken. Als je namelijk wat vooruit werkt heb je andere dagen wat extra tijd om weer andere dingen te doen. Tijd om wat leuks te doen of gewoon om het even wat rustiger aan te doen. Als je dit vaker doet, dan creëer je voor jezelf meer rust.

 

Hulp van anderen


Heb jij ontzettend veel werk liggen en lukt het je niet om dit met je baby in huis af te krijgen? Vraag dan om hulp. Een oma of tante, en misschien zelfs een gastouder of een kinderdagverblijf. Zo heb jij je werk af en krijgt je baby daar toch de volle aandacht. Ook is een hulp in de huishouding van bijvoorbeeld Helpling is echt een aanrader. 

 

Werk jij thuis en hoe gaat dat met je kleintje?

 

Spread the love

7 Reacties

  • kool-family

    Ik ben nu ook sinds 3 weken aan het thuiswerken. De kindjes gaan naar school, blijven dan nog eventjes in de opvang en als ik thuis werk, werk ik ook en door huishoudelijke taken laat ik me niet afleiden, maar moeilijkste vind ik om au sérieux te worden genomen. De grootouders die zeggen: jij kan zelf deze woensdag de kindjes wel halen, bezoek dat komt omdat ze denken dat je de ganse dag thuis bent,… Ik hoop dat dit tijdelijk is, maar ben hier nog erg zoekende.

  • Nicole Orriëns

    Toen de kinderen nog baby’s waren niet. Toen was ik fulltime thuis en zorgde voor hen. Toen ze naar school gingen ging ik vanuit huis werken. Het lastige met werken met een baby lijkt me dat je nooit weet wanneer ze je nodig hebben.

  • Fleur

    Thuiswerken met een baby is echt heel lastig. Eigenlijk kun je alleen wat doen als ze slapen. Mijn kinderen gaan nu naar school en dat geeft een beetje ruimte om wat gedaan te krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *