Mama

5 Redenen om tijd voor jezelf te maken!

Mensen hebben het er vaak over, een ‘date night’ of ‘quality time’ voor jezelf terwijl je je kinderen bij de oppas laat. Toch komt het niet regelmatig voor dat je hier ook daadwerkelijk tijd voor maakt. Als je het gevoel hebt dat je als moeder niet een avondje vrij mag nemen van je kind of als je nieuwsgierig bent naar de voordelen die tijd voor jezelf maken creëert, dan is dit lijstje voor jou! Lees snel door en ontdek vijf redenen om af en toe iets zonder je kind te plannen.

 

#1 Je hebt het meer dan verdiend!

Moeder zijn is uitdagend en veeleisend, je bent altijd bezig. Zeker als je naast de zorg voor je gezin ook nog werkt. Vaak word je geleefd door een overvolle agenda en een oneindig lange ‘to-do’ lijst. Toch is het belangrijk even een momentje voor jezelf te creëren. Je hebt het namelijk meer dan verdiend! Ga bijvoorbeeld gezellig met je vriendinnen naar de film, met je partner romantisch uit eten of alleen een wandeling in het bos maken. Al ga je lekker een uurtje online shoppen. Je hebt zoveel aanbiedingen van bijvoorbeeld 2 items 40 €  dan heb je meteen een limiet. Of je koopt 2 items 40 € en bewaard de rest voor de oppas zodat jij lekker een avondje weg kunt! 

 

#2 Positieve impact op het gezinsleven

Als je weer helemaal opgeladen bent van een avondje rust, kan je ook weer met volle kracht overal tegen aan. Even er tussenuit doet wonderen! Het geeft je weer nieuwe positieve energie om een keer extra iets leuks te doen met je kinderen en geef je een frisse kijk op het leven. Na een momentje voor jezelf, merk je dat je er weer echt voor je kinderen bent en volop van ze geniet! De stress van het alledaagse leven wordt dan ook minder snel op je kinderen af gereageerd.  

 

#3 Een goed voorbeeld geven voor je kinderen

Als ouder ben je één van de belangrijkste rolmodellen voor je kinderen, ze houden je met alles in de gaten! Het is daarom belangrijk dat ze zien hoe je voor jezelf zorgt en met anderen omgaat. Het klinkt gek, maar door tijd voor jezelf te nemen en af en toe prioriteit te geven aan bijvoorbeeld je relatie met je partner of vriendinnen, geef je dus een heel goed voorbeeld aan je kind.

 

#4 De goede invloed van een oppas

Als je een oppas in huis haalt, kan diegene een positieve invloed hebben op je kind. Een oppas geeft je kind namelijk de kans om te socialiseren met vreemden in een vertrouwde omgeving. Zo leren ze dus met mensen buiten de familie om te gaan en ontwikkelen ze spelenderwijs hun sociale vaardigheden.

 

#5 Een stap naar zelfstandigheid

Hoe moeilijk het ook is, is het belangrijk dat je kind langzaam iets van je weg groeit en zelfstandig wordt. Andersom geldt dit waarschijnlijk ook, je moet leren los te laten. Niet makkelijk maar wel noodzakelijk, anders sta je voor je kind op z’n zestiende nog zijn lunch klaar te maken! Even een avondje zonder jou maar gezellig bij de oppas draagt bij aan de zelfstandigheid van je kind.

                                                                                          

Dus geen excuses meer, pak snel de telefoon of laptop erbij en regel een gezellig avondje met de oppas voor je kinderen terwijl jij en je partner er even tussen uit kunnen. Schuldig voelen hoef je zeker niet, je kind zal zich prima vermaken en misschien zelfs nog iets leren. Zelf zal je weer vol met energie zitten en de hele wereld weer aan kunnen!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Oppassen.nl. Met 50.000 actieve gebruikers is Oppassen.nl het grootste oppas platform van Nederland, dus de community om zowel een oppas als oppaswerk te vinden.  

 

Spread the love

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *