Tips als baby gaat kruipen, zo ondersteun je de kruipvaardigheid

Het proces van leren kruipen is eigenlijk behoorlijk complex. Probeer deze tips om te ondersteunen als je baby gaat kruipen.

Tussen de zes en tien maanden oud beginnen de meeste baby’s echt te bewegen. In het begin kunnen ze op handen en voeten opstaan ​​en heen en weer schommelen – als een raket bij het aftellen, wachtend om op te stijgen. Maar in tegenstelling tot een raket, kunnen kleintjes een week in de “countdown” -modus blijven voordat ze klaar zijn om te vertrekken. Het proces van leren kruipen is eigenlijk behoorlijk complex. Baby’s moeten de beweging van hun armen en benen coördineren en de spierkracht in hun armen, schouders en benen ontwikkelen om hun gewicht te dragen.

Hoe baby’s leren kruipen

De eerste sprong van een baby naar voren kan in feite een  stap achteruit zijn. Als baby’s erachter komen hoe ze die arm-been-arm-been-kruipbeweging moeten doen, gaan ze soms eerst achteruit en leren dan hoe ze vooruit moeten kruipen. Dus een tijdje kunnen baby’s huilen van frustratie omdat ze op de een of andere manier merken dat ze wegschieten van het object of de persoon die ze zo vastbesloten zijn te bereiken.

Het proces van leren kruipen verschilt tussen baby’s, omdat ze een manier van bewegen bedenken die uniek is voor hen. Enkele manieren waarop baby’s leren bewegen:

De “I’ll Have the Usual”
Dit is de klassieke kruip – afwisselend hand aan de ene kant en knie aan de andere kant om te gaan, gaan, gaan.

De krab”
Net als op het strand buigt de “krab” één knie en strekt hij het andere been uit om vooruit te schuiven.

De “Commando”
Kijk uit, deze rupsband ligt plat op haar buik en sleept zichzelf met haar armen naar voren.

Het “rollende wonder”
Wie moet er kruipen als ik aan het rollen ben, zodat ik kan komen waar ik heen moet?

De “Take It in Stride” baby
Sommige kinderen slaan het kruipen over en gaan meteen lopen. Geen tijd te verliezen – hier kom ik!

Er is geen goede of foute manier om te kruipen. Zolang een baby vooruitgang boekt in zijn vermogen om zijn lichaam te gebruiken om zich te verplaatsen, is dat wat belangrijk is.

 Hoe je de kruipvaardigheden van je baby kunt ondersteunen

Geef je baby vanaf de geboorte voldoende buiktijd. Door op hun buik te spelen, ontwikkelen baby’s de spierkracht in hun schouders, armen, rug en romp (romp) die hen helpt te leren kruipen.

Moedig je baby aan om naar het speelgoed te grijpen waarin ze geïnteresseerd is. Leg interessant speelgoed op korte afstand van je bijna-kruipbabye. Kijk of ze zichzelf in de richting van deze objecten kan bewegen.

Zorg ervoor dat je baby ruimte heeft om te verkennen. Ruimte die veilig is en onder toezicht staat. Dit is het moment om je huis kindveilig te maken. Maak een wandeling door (of beter nog, een kruip door) je huis en kijk welke mogelijke gevaren er op het niveau van je baby kunnen zijn. Laat je vloeren isoleren om koude handen en knietjes te voorkomen.

Plaats je handpalmen achter de voeten van je kind als hij op handen en voeten zit. Dit stabiliseert hem en geeft hem iets om van af te “duwen” wanneer hij net leert kruipen.

Wat te vermijden als je baby gaat kruipen

Loopstoeltjes.
Ze zijn niet alleen potentieel gevaarlijk, ze beperken de oefentijd op de vloer om te leren kruipen. Loopstoeltjes kunnen ook de spierontwikkeling belemmeren.

Veel tijd doorbrengen in babyzitjes en draagzakken.
Baby’s leren kruipen en trekken later dan wanneer ze elke dag voldoende tijd hebben om te spelen, bewegen en ontdekken.

Je kind duwen om te leren kruipen.
Een kind onder druk zetten om een ​​vaardigheid te ontwikkelen waar hij niet klaar voor is, kan het leerproces zelfs vertragen.

Hoe je je huis kindveilig maakt als je baby gaat kruipen

Nu je baby aan het kruipen is, zal ze al snel optrekken terwijl ze zich klaarmaakt om te lopen. Dit betekent dat ze objecten kan bemachtigen die voorheen onbereikbaar en potentieel gevaarlijk waren. En vergeet niet dat, ook al bewegen baby’s redelijk goed op zichzelf, ze nog steeds niet in staat zijn om de regels te volgen over wat ze wel en niet mogen aanraken. Het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis kindveilig is, zodat je baby een veilige plek heeft om te spelen en te ontdekken.

Enkele voor de hand liggende dingen om op te letten:

  • Stopcontacten
  • Elektrische snoeren
  • Koude vloeren. Er bestaan subsidies vloeren isoleren, geld mag dus geen rol spelen in de veiligheid van je kind!
  • Traphekjes op alle trappen – boven en onder
  • Sloten voor toiletbrillen
  • Plantenstandaards (evenals andere ‘tippy’ tafels)
  • Kamerplanten binnen handbereik van baby’s
  • Giftige huishoudelijke schoonmaakmiddelen binnen handbereik van de baby
  • Scherpe hoeken op salontafels en bijzettafels
  • Kwetsbare snuisterijen die kunnen worden gegrepen of omvergeworpen

Door de omgeving van je baby zo veilig mogelijk te maken, creëer je de perfecte ruimte om haar groeivaardigheden en gezonde ontwikkeling te ondersteunen.

Spread the love

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *