Zwanger

Net zwanger? Lees deze tips van de experts!

Mijn lieve vriendin is net zwanger, het leek mij dus een leuk idee om een verzamel blog te maken over alles wat met zwangerschap te maken heeft. Wie weet het beter dan mamabloggers toch? Lees de beste tips tijdens de zwangerschap.

De beste tips tijdens de zwangerschap

Wie kun je beter om advies vragen dan andere mama’s. En mamabloggers hebben vaak nog hele andere tips doordat ze veel research doen. Ik heb hun om leuke tips gevraagd, en deel er een paar van mij zelf. Wie weet heeft mijn vriendin en alle andere zwangere vrouwen er wat aan!

Tip 1

Volgens Lissette mag je haar tips op het kraam kaartje zetten. De 10 geboden voor kraamvisite!

Tip 2

Een fijn groen kraamlijstje van mama in Limburg is haar persoonlijke kraamlijst! Ook echt leuk om te lezen van haar is de Ode aan lui moederschap. Als je zwanger bent moet je natuurlijk regelmatig je rust nemen, hoe beter dan met al deze fijne films voor als je zwanger bent?

Tip 3

De twijfelmoeder heeft een erg leuke categorie met producten die ze allemaal ontdekt heeft de eerste periode. Ook heeft ze een uitgebreide lijst die heet Zwanger en nu? 

Tip 4

De Mommy Measure van Judith!

Op zoek naar het perfecte zwangerschapscadeau? Dan is de Mommy Measure iets voor jou! Met dit unieke beschrijfbare zwangerschapsmeetlint houd je tijdens je zwangerschap heel eenvoudig de groei van je buik (fundushoogte / buikomtrek) en de belangrijkste mijlpalen bij. Dit leuke kado is een absolute must-have voor elke zwangere! (bron mommy measure)

Tip 5

Nog een Judith met geweldige tips voor als je zwanger bent (3x Judith in dit blog, je kunt bijna zeggen dat je bij een Judith wilt zijn wil je wat weten over zwangerschap)

Tip 6

Annelore verteld over Vijf gênante zaken die je overkomen voor, tijdens en na de bevalling

Tip 7

Marieke legt het een en ander uit over gastouders and het kdv. Ook Linda schrijft een artikel over gastouders. Zeker iets waar je eigenlijk in de zwangerschap al mee bezig moet als je een werkende moeder bent.

Tip 8

15 baby producten die je echt nodig hebt! Echt een super leuk lijstje! Ik zelf zou het boek Oei ik Groei niet zo snel aanraden want ik vind het beetje een paniekerig boek. Ik zou eerder gaan voor het boek van de Club van relaxte moeders. Van achter het behang tot over je oren, en voor Relax mama. Helemaal de stijl over hoe ik een kind zou opvoeden, en hoe ik mijn kinderen opvoed. Mijn vriendin kennende is ze meer een Oei ik groei persoon, maar toch wil ik mijn zin even doordrukken.

Tip 9

Tegen misselijkheid kun je het beste iets met gember drinken. Ben je daar nou inmiddels ook beroerd van, dan werkt je tanden poetsen wel eens. Ook kun je een glaasje spa rood nemen. Ik vond sinaasappelsap ook redelijk werken. Een beschuitje deed weer niks. Weet jij daar nog een leuke tip voor?

Tip 10

Erg toepasselijk bij dit blog.. maar LUISTER NIET TE VEEL NAAR ANDEREN! Het is jouw zwangerschap. Elke zwangerschap is anders, iedereen voelt en iedereen beleeft anders. Het belangrijkste is om goed naar je eigen lichaam te luisteren. Voelt het niet goed, bel de dokter.  Niemand weet hoe het hoort te voelen bij jou vanbinnen. Dus luister naar je instincten. Je hoeft ook niet dodelijk eigenwijs te zijn en al het advies in de wind te slaan. Maar hou het in je achterhoofd, wie weet heb je er ooit wat aan.

Neem hulp aan van anderen. Ze bieden het niet aan om te etteren, maar om lief te zijn. Hoe zelfstandig je ook bent. Je mag de hulp aannemen.

Neem je rust, neem je tijd, en probeer van de momenten dat je niet met je kop in de wc ligt te genieten!

Lees ook eens over katoenen luiers of handige babyshower cadeaus

 

 

 

Wat denk jij?

%d bloggers liken dit: