Tips voor een kindvriendelijke badkamer

De badkamer is één van de drukbezochtste kamers in huis. Denk alleen al aan de tijd die je hier besteedt vlak voordat de kinderen gaan slapen. De kinderen gaan in bad, poetsen hun tanden en kletsen hier nog na over de dag. Het is daarom erg belangrijk dat je let op de veiligheid in de badkamer. Mijn zoontje is twee jaar en ik probeer er altijd voor te zorgen dat hij nooit alleen is in de badkamer, maar het is zeker verstandig om enkele andere maatregelen te nemen. Ik geef je graag handige tips voor een kindvriendelijke badkamer.

Soft close systeem

Of je nu een grote of een kleine badkamer hebt, het is altijd handig om te kiezen voor een badkamer meubel met een soft close systeem. Hierdoor kun je gemakkelijk voorkomen dat jouw kinderen hun vingers bezeren. Kies ook voor een wc bril met een soft close systeem.

 

Au!
In de badkamer kan het erg glad zijn. Het is daarom zeker geen overbodige luxe om anti slip maatregelen te nemen in de badkamer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een douchebak die nat is of aan een natte vloer. Kies voor een antislip douchebak om dit te voorkomen en ga voor anti slip badkamertegels.

Veilige badspeeltjes
Natuurlijk is het leuk voor de kinderen om in bad even te spelen. Hier heb je speciale badspeeltjes voor. Kies altijd voor speeltjes die speciaal gemaakt zijn voor in bad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan badspeeltjes zoals badklei of gekleurd badzout. Deze kun je onder andere kopen bij Lidl en het merk Lush heeft ook een leuk assortiment.  

stokke badje
stokke badje

Veilig in bad op reis

Ook als je op vakantie gaat, is het van belang om goed te letten op de veiligheid. Kies bijvoorbeeld voor een baby reis badje van Stokke. Hier passen kleuters ook nog in.

Aan de hand van deze tips kun je een veilige omgeving voor je kind creëren. Zo kunnen zij genieten van een heerlijke bad en hoef jij je nergens zorgen over te maken. Hoe zorg jij ervoor dat de kinderen veilig gebruik maken van de badkamer?

 

Spread the love