Tips voor een mommy proof make-up look!

Weinig tijd, druk met de kinderen, ochtend stress? Allemaal redenen om een snelle beauty routine te introduceren. Want waarom zou je moeten inleveren op je looks als je ook in een paar minuten tijd een simpele make-up look kan maken? Ik deel een aantal tips voor een mommy proof make-up look met je.

Veel moeders zullen het wel herkennen. De drukte ‘s morgens om je kids op tijd op school te krijgen, het ontbijt klaar te hebben en alle broodtrommeltjes te vullen. En niet te vergeten de kinderen moeten ook net als jij nog even onder de douche. Voor iedereen dan eenmaal klaar is om te gaan ben je al zo weer een uur verder. Jezelf even opmaken is dan ook iets wat vaak als eerste blijft liggen. Toch is het mogelijk om in een paar minuten een simpele mommy proof make-up look te maken waardoor ook jij stralend de dag kan beginnen.

Een simpele basis

Laten we beginnen met de basis. Zelf gebruik ik graag een dagcreme om te beginnen. Een van mijn favorieten is de Nivea Q10 Power. Dit is naast een dagcremé ook gelijk een anti-aging product. En daar kan je natuurlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Wanneer dit is ingetrokken begin ik met mijn concealer.

Weg met de wallen

Om van de wallen af te komen gebruik ik de Yves Saint Laurent Touche Eclat. Dit is een ontzettend fijne concealer die je binnen een paar tellen aanbrengt. Omdat dit een “snelle” look is gebruiken we geen foundation (tenzij je dit echt nodig vind, dan moet je dat natuurlijk gewoon doen!).

Tijd voor die mooie ogen!

En dan is het tijd om je ogen te laten stralen. Omdat ik van mijzelf niet hele volle of lange wimpers heb gebruik ik altijd een primer. Dit is een doorzichtige of witte mascara die je onder je gewone mascara aanbrengt. Er zijn heel veel soorten, maar persoonlijk vind ik nog steeds de Lancôme Cils Booster XL het fijnste. Deze is heel snel droog waardoor je binnen een paar tellen de mascara kan aanbrengen. Om ze nog net even meer krul te geven gebruik ik ook een wimperkruller.

Omdat een smokey eye altijd mooi staat, maar veel tijd kost als je het echt mooi wilt doen gaan we nu voor een iets simpelere variant. In totaal heb je slechts 2 kleuren oogschaduw nodig. Een donkere tint voor het ooglid, en een mooie highlighter voor het accentueren. Ben je net als mij lekker gehaast, gebruik dan grofweg je vinger. Op het grootste gedeelte van je ooglid breng je de donkere kleur aan, en in je ooghoek en onder je wenkbrauw een klein beetje highlighter.

Afmaken met een mooie lipkleur

En last, but not least een simpel kleurtje op je lippen. Je kunt er voor kiezen om een lipgloss of lippenstift te gebruiken. Maar persoonlijk neem ik al snel genoegen met een fijne lipbalm. Dit is gelijk ook verzorgend en je hebt tegenwoordig zo veel varianten met een licht roze tintje. En dat is voor mij al snel voldoende.

Hopelijk vond je het leuk om samen met mij deze mommyproof make-up look te maken! Don’t forget to tag me in jouw mommyproof look!

Spread the love