Tot wanneer kun je een kindje dragen?

Al sinds mijn zoons een baby zijn draag ik ze. Veel in de draagdoek en draagzak. Toen ze kleine baby’s waren sliepen ze heerlijk op mijn buik en wandelen op die manier ging ook prima. Ook in winkels vond ik het vaak veel makkelijker als een kinderwagen.

Maar nu ook nog dragen?

Maar ook nu draag ik mijn jongste zoon nog vaak. Inmiddels op mijn rug, want op mijn buik is echt te zwaar, maar het is soms zo fijn. Hij komt heerlijk tot rust en zit lekker tegen je aan. Juist ook als je kind veel prikkels te verwerken heeft is dragen ontzettend fijn. Je kind kan zich op een veilige plek afschermen en is dichtbij mama of papa. Ik merk ook dat mijn bijna peuter regelmatig op mijn rug in slaap valt, ideaal bij een dagje uit dus.

Wat ik heel fijn vind aan het dragen van een groter kind is dat je een doek of drager zo in een tas gooit. Je neemt iets mee waarmee je ze kan dragen als ze moe worden van het lopen, maar je sleept niet continu met een buggy voor het geval dat.

Tip! Lees hier over verschillende manieren van dragen

Draagdoek of draagzak

Bykay heeft een mooi assortiment draagdoeken en draagzakken die natuurlijk ook allemaal ergonomisch zijn. De heupen worden goed ondersteund en ook zit je kind mijn zijn benen in de M-houding. Ook hebben de bykay draagzakken een zacht rugpand wat de bolling van de rug goed volgt en daardoor dus goed voor het lichaam van je kind is. Ook zijn ze zo gemaakt dat ze ook voor degene die draagt comfortabel is.

Wil je nog meer flexibiliteit dan zijn draagdoeken ideaal. Als je deze goed knoopt zijn ze altijd ergonomisch en ze passen zich aan aan je lichaam en dat van je peuter. De doeken zijn ook gemaakt met linnen waardoor ze luchtig, maar toch sterk zijn, juist met een peuter ideaal.

Wat je prettiger vindt is persoonlijk. Ik heb inmiddels de voorkeur voor een snelle click&go drager terwijl ik met baby’s juist graag een doek pakte omdat dit voor langere tijd toch comfortabeler is.

Spread the love