Waarom de trampoline de musthave van het jaar is!

Trampolines zijn best wel veranderd sinds dat wij kind waren. Gelukkig zijn ze nu een heel stuk veiliger! Maar waarom zou je eigenlijk een trampoline willen behalve dat het leuk is?

Hieronder vind je 2 hele goede redenen waarom de trampoline tijdens de lockdown uitverkocht was!

Springen is leuk. Het is echt leuk. Voor de kinderen, maar geloof mij, ook zelf heb je er mega veel plezier van! Let erop dat je wel veilig springt. Dus een veiligheidsnet om de trampoline, en nog beter is een ingraaf trampoline

1.Springen is goed voor de gezondheid

Het is nogal wat om kinderen in beweging te krijgen soms. Springen vinden ze vrijwel allemaal leuk. Zelfs de pubers (leuke selfies yay) krijg je op een trampoline. Je maakt de juiste endorfines aan en wordt dus vanzelf vrolijk. Vooral ideaal als je kind niet echt lekker in zijn vel zit. Ze verbranden behoorlijk wat calorieën en een half uurtje springen is echt een total work out! Buiten dat is het ook nog eens goed voor de spierontwikkeling, coördinatie, en de botten.   

Heb je een kind die slecht kan concentreren, woedeaanvallen heeft of bijvoorbeeld niet rustig te krijgen is, dan kan ik je echt een trampoline aanraden. 

En even als tip voor jou, de NASA heeft uitgezocht dat 10 minuten springen gelijk staat als een half uurtje hardlopen. Mocht je nog “geen tijd” als excuus gebruiken om niet te bewegen, is deze voorgoed van tafel. Online kun je echt honderden tips vinden met work outs op de trampoline. Uiteraard kun je ook gewoon beginnen met 5 minuten rustig springen. 

Springen voor mama, ben je gek geworden?

Nee echt niet! Kijk ben je net bevallen dan zou ik zelf niet gaan springen. Maar na een paar maanden (of zoals ik na een paar jaar) kun je echt wel voorzichtig beginnen. Een TENA is misschien geen overbodige luxe, vooral in het begin. Alleen is springen op een trampoline net wat zachter op je gewrichten, en ook op je ingewanden. Je bekken worden sterker waardoor je straks gewoon weer achter de kinderen aan kunt rennen. Of niezen zonder ongelukjes.

2. Yes de kinderen komen buiten!

Het zijn geen zombies, echt niet. Maar om die kinderen soms naar buiten te krijgen heb je grof geschut nodig. Zoiets als een trampoline dus. Helemaal als er in de buurt niet veel kindjes zijn, of een speeltuin bijvoorbeeld. Dan is de tuin als speeltuin best heel aantrekkelijk!

Een beetje extra vitamine D kan geen kwaad. Helemaal als het wat kouder is kun je ze dan toch nog even de tuin insturen. 

Veel plezier!

Mama en kind op de trampoline

Spread the love