Tijd om je tuin lenteklaar en kidsproof te maken

De winter is bijna voorbij en de vogeltjes komen alweer tevoorschijn, maar je tuin is nog niet helemaal klaar om er volop van te genieten. Hét moment dus om de gereedschappen uit de kast te halen en aan de slag te gaan. In dit artikel lees je hoe je jouw tuin omtovert in de perfecte lentetuin.

 

Ruim je tuin op

De koude wintermaanden zijn voorbij, het is dus tijd om de tuin schoon te maken. Ruim de losse bladeren op en gooi de bloempotten weg die de winter niet hebben overleefd. Vergeet niet om ook het onkruid te verwijderen. Heb je een sierhekwerk? Verwijder dan ook het onkruid wat daar omhoog groeit. Maak er een leuke activiteit van die je met de kids doet. Om het ook leuk voor hen te maken, maak je er bijvoorbeeld een kleine wedstrijd of spel van. Degene die de meeste bladeren bij elkaar veegt, mag iets lekkers uitkiezen.

Snoei de bomen

Na het opruimen van je tuin, begin je met het snoeien van de bomen. Door de bomen te snoeien, blijven ze langer sterk en gezond en heb je er langer plezier mee. Om een boom goed te snoeien, is het belangrijk dat je de takken niet te dicht bij de stam af zaagt. Je zaagt dan in de weefsel van de boom waardoor de ‘wond’ niet goed heelt. Sterke gezonde bomen zorgen niet alleen voor een mooie tuin, maar zijn ook leuk voor de kids. Hang bijvoorbeeld een schommel aan de boom of als je het groter wilt uitpakken bouw je een boomhut voor de kids.

 

Zorg voor kleur in je tuin

Nu je tuin weer spic en span is, is het tijd om de bloemetjes in de grond te zetten. Kies voor leuke lentebloemen als narcissen, tulpen of viooltjes. Voor het planten van voorjaarsbollen ben je eigenlijk te laat, die hoor je namelijk in het najaar te planten. Geen zorgen, dit betekent niet dat je het niet meer mag doen. Ze komen alleen iets later uit waardoor je in de zomer ook geniet van de mooie bloemetjes.

Tip! Lekker ontspannen in de tuin

Wat is fijner dan straks lekker met de kleine in de tuin te zitten?

Spread the love

3 gedachten over “Tijd om je tuin lenteklaar en kidsproof te maken

  1. Wij moeten ook echt aan de slag, volgende week is het plan. Maar beiden geen groene vingers. Als het eenmaal gedaan is genieten we er wel extra van en kunnen de kinderen weer fijner spelen.

  2. Het is heerlijk om meer buiten te zijn. Ik kan niet wachten tot ik weer in het zonnetje kan liggen.

Reacties zijn gesloten.