Zo maak je de tuin kind en vooral mama vriendelijk

Ik spendeer best veel tijd in de tuin. Ik vind het een fijne plek om even rustig een boek te lezen toen ik zwanger was. Of wat dacht je borst/fles voeding geven lekker rustig buiten met fluitende vogels? Weinig zin in een drukke tuin vol klimrekken, schommels en glijbanen? Zo pak je de tuin aan!

Tuinen zijn bijzonder. Ze zijn een persoonlijk stukje natuur waar je zelf zorg voor draagt. Ze zijn de plek waar je veel lente- en zomerdagen doorbrengt. Bovendien kan er enorm veel variatie zitten in tuinen. De ene tuin heeft een vijver, een boom en een lap gras en de andere tuin heeft een bloemenperk, een terrasje en een fontein. Tuinen kunnen worden aangelegd in verschillende stijlen. Per gebied verschillen tuinen ook weer van elkaar. Hoe maak je je tuin helemaal eigen? Het eerste waar je aan denkt is het indelen van je tuin en het planten van bomen, struiken en bloemen. Het decoreren van je tuin is overigens ook een belangrijk aspect. Hierdoor tover je een saaie tuin in een handomdraai om in een kindvriendelijke tuin.

 

Maak een zithoek in je tuin

Heb je veel gras over in je tuin? Tijdens de zomermaanden geef je deze plek gemakkelijk een upgrade door hier een zithoek te plaatsen. Met een paar leuke stoeltjes, een bijzettafel en een parasol ben je al klaar. Je kunt ook gaan voor een uitgebreidere aanpak. Vind een bijpassend kleedje, leuke kussentjes en lantaarns om het hoekje pas echt op te fleuren. Een hangende stoel voor in een boom is ook een leuke optie, zeker ook voor de kleintjes. Ook superfijn om er bijvoorbeeld borst/flesvoeding te geven. Lekker rustig buiten. 

 

DIY met de kinderen voor een kindvriendelijke tuin

Je kunt allerlei voorwerpen gaan kopen om in je tuin neer te zetten, maar je kunt ook zelf leuke tuinaccessoires maken. Dit kan een vrije zomermiddag vullen. Bovendien is het erg goed voor je portemonnee. Maak bijvoorbeeld een latwerk voor je klimop van bamboe, verf je eigen parasol met latexverf of maak je eigen hangende stoel van hout en touw. Je tuin wordt veel persoonlijker wanneer je de spullen zelf maakt. Daarnaast heb je nu de mogelijkheid om alles volledig naar je eigen smaak te maken. 

TIP! Batboy maakte leuke lieveheersbeestjes voor in de tuin

 

Gebruik je muren

Gebruik alle ruimte die je hebt: ook de muren. Heb je een lege muur in je achtertuin, dan zijn er oneindig veel manieren om deze op te leuken. Koop een oude bank en verf hem in een opvallende, frisse kleur. Leg hier vervolgens leuke, bijpassende kussentjes op en maak het geheel af met bloempotten, lantaarns en andere leuke accessoires. Je kunt de muur zelf ook beschilderen of de kinderen laten betekenen met krijt. Een leuk, simpel patroontje kan een hoop doen voor je muur.

Een heel ander kindvriendelijke tuin dan je gewend bent dus!

De challenges van de mamachallenge 2017

– Picknicken
– Me-time
– Pimp je tuin of pimp je balkon
– Recept ijs of recept fruitwater
– Knutselen
– Waterpret
– Leukste speeltuintjes uit de wijk
– Zomerse OOTD
– Het regent! (wat doe je als…)
– Gratis uitstapje

 

Spread the love

6 gedachten over “Zo maak je de tuin kind en vooral mama vriendelijk

  1. Ik vind het voor kinderen altijd vrij essentieel dat er iets van gras in de tuin ligt. Hoewel tegels efficiënt zijn, vind ik het belangrijk dat kinderen het gevoel van blote voetjes in het gras leren kennen. Dat vind ik echt kindvriendelijk.

  2. Leuke tips! Wij zijn bezig om ons dakterras kindvriendelijk te maken. Binnenkort ook in mijn MamaChallenge te lezen.

  3. Leuke tips. Vooral die lege muren. Ik zag laatst ergens een tuin waar ze een krijtbord aan de schutting hadden gehangen, zo tof!

  4. Super leuke tips! Wij hebben de tuin net helemaal kindvriendelijk gemaakt, overigens wel zonder gras.

Reacties zijn gesloten.