Van babykamer naar kinderkamer: 3 tips

Iedere moeder herkent het gevoel wel: je ziet je baby groeien als kool en voor je het weet is hij of zij de babykamer alweer ontgroeid. Tijd om te verhuizen naar een andere kamer. Voor een nieuwe kinderkamer zijn de wensen anders dan bij een babykamer. Lees in dit artikel drie tips waar je op moet letten bij het overgaan van een babykamer naar een kinderkamer.


Zorg voor de juiste temperatuur

De ideale temperatuur voor een babykamer ligt tussen de 16-18 graden. Om in te slapen is deze temperatuur fijn, maar om in te spelen is het wel koud. Zorg daarom dat de temperatuur in de kinderkamer goed te regelen is. Loop bij het inrichten na of de verwarming nog goed werkt, hoe de zon op de kamer schijnt en of de kozijnen goed isoleren. Als het tocht in de kamer is het verstandig nieuwe kunststof kozijnen te plaatsen, want je wil niet dat je kind op de tocht ligt en kou vat. Werk de verwarming goed weg met kasten of een radiatorombouw zodat je kind zich hier niet aan brandt tijdens het spelen en haal de knop los zodat hij of zij er niet aan kan draaien.

Een nieuwe kamer, een nieuw uiterlijk

Tenzij je binnenkort gaat verhuizen, is het leuk om echt aandacht te besteden aan het inrichten en aankleden van de kinderkamer. Je kind is onderhand ook te oud voor babyroze of babyblauw. Laat je kind meebeslissen in nieuwe kleuren en patronen voor in de kamer. Als je zoontje fan is van Cars is het leuk om hier een leuke muursticker van te kopen, of als je een dochter hebt een mooie muursticker van Winx. Als je het helemaal groots wil aanpakken, is het zelfs mogelijk om er een hele themakamer van te maken. Voor ieder kind is er wel een leuk thema. 

Het is voor een kind belangrijk om de ruimte te hebben om te spelen. Kies daarom een grote kamer met genoeg speelruimte uit voor je kind. Je kind heeft waarschijnlijk een hoop speelgoed, dus er moet ook opbergruimte zijn. Als je kind niet genoeg opbergruimte heeft, is het lastig om de kamer opgeruimd te houden. Zorg voor genoeg kasten, manden en dozen. Tegenwoordig zijn er ook hele mooie bedden met ingebouwde opbergruimte, waar je weer ruimte mee bespaart. Let wel op dat een kind van 4 andere eisen stelt aan de hoeveelheid opbergruimte dan een kind van 8 of 12. Een kind van 12 heeft bijvoorbeeld behoefte aan een bureau en boekenplanken voor schoolboeken, terwijl een kind van 4 alleen maar bezig is met speelgoed. Houd daarom goed in de gaten of de opbergruimte nog voldoende is om te voorkomen dat je kind helemaal niet meer gaat opruimen.


Spread the love

4 gedachten over “Van babykamer naar kinderkamer: 3 tips

  1. Goed om te lezen. Eigenlijk speelt ons dochtertje altijd beneden (we hebben een speelhoek of eigenlijk meer een speeldeel in de woonkamer) dus we hebben haar kamer nog niet echt aangepast. Wel zijn we zachtjes aan van babykamer naar kinderkamer gegaan (bureautje staat er al met stoel).
    Een goede tip vind ik dat van de aankleding / sticker. Ik ga het er binnenkort eens over hebben. Want het is inderdaad heel goed om je kind te laten mee beslissen over iets van het uiterlijk van haar kamer.

  2. Hier duurt het nog wel even (of we moet een tweede komen) voordat ze een andere kamer krijgt. Voorlopig kan ze nog vooruit, maar ben al wel druk bezig met ideeën opdoen op Pinterest. 😊

Reacties zijn gesloten.