Van ledikant naar peuterbed

Wij maakten met Miya de grote overstap van ledikant naar peuterbed. 

Van ledikant naar peuterbed

Miya is bijna 2, en eigenlijk is slapen altijd een drama geweest met dit meisje. De laatste maand werd het steeds erger, huilen en gillen als ze naar bed moest. Het viel op dat ze altijd in het bed van Keira, ons bed of het logeerbed wilde liggen. Nu hebben wij besloten dat het tijd is voor een peuter bed.

van ledikant naar peuterbed
Vind de (bijna) peuter!

Het bed wat wij hebben aangeschaft is niet een echt peuterbed. Het logeerbed bestaat uit 2 bedden, en het onderste bedje is lekker laag, en heeft een verhoogde rand. Zo kan ze er niet uit rollen. Ik weet dat er trucjes en tips zijn om een kind in een groot bed te laten slapen. Bijvoorbeeld: Doe eerst een paar middagdutjes in het peuterbed, zet er een hekje omheen, leg een dik kleed voor het bed (wel fijne tip!), draai de deurhendel of een belletje bij de deur zodat je precies weet wanneer ze hun kamer uit willen. (Wij hebben de deurhendel gedraaid).

Maar heel eerlijk; bij Keira toen ze net 2 was geworden waren wij net tijdelijk bij mijn moeder, ivm de scheiding. Ik had even geen ander bed, en ze sliep dus bij mij. Dat ging prima, en toen we in een nieuw huis gingen wonen kreeg ze meteen een groot bed. Dit is nooit een probleem geweest.
Miya was een nachtje uit logeren, en toen heb ik haar bedje mooi opgemaakt met een dekbed overtrek die we uit mochten zoeken bij bedden.nl. Zij is dol op honden, en deze met de chihuahua was perfect voor haar. Het is een heel lekker zacht stofje, wat zorgt dat het extra lekker ligt. Overigens hebben ze bij bedden.nl echt een grote keuze aan dekbedovertrekken, matrassen, kussens en andere slaapkamer meubels. De service en de kwaliteit van wat zij hebben aan dekbedovertrekken, is echt heel fijn. Behulpzaam en snel.

van ledikant naar peuterbedHet logeerbed staat nog steeds in haar kamer, en omdat haar grote zus een frequente logé is, hebben we die ook mooi opgemaakt met een dekbed overtrek die zij echt heel mooi vond. Ook weer van zo een heerlijk zacht stofje.

Van Keira kreeg ze ook nog eens haar geliefde Barbie Malibu Mansion. Een grote verrassing dus toen ze thuis kwam! Miya vond het meteen prachtig gelukkig. Na vele ooohs en aaahs is ze beneden nog even bij ons komen zitten. Babytv kijken (is echt haar slaapmutsje), en toen in bed gelegd. Het is even piepen geweest, maar ze sliep als een wonder uit tot 11.00 de volgende dag. Na 3 dagen hebben we de ledikant maar op Marktplaats gezet. Wij zijn om!

Heb jij de grote overstap al gemaakt? En heb je tips?

nachtlampje
Schattig of niet? Het is een nachtlampje 🙂
Spread the love

4 gedachten over “Van ledikant naar peuterbed

  1. Kleine meisjes worden groot hé…Maar man o man wat gaat dat toch super snel met Miya…

  2. Hier heeft een hele tijd het ledikant en het peuterbed op 1 kamer gestaan en mocht ons dametje elke avond kiezen. Het duurde bij haar echt heel lang….. Zo lang zelfs dat het op een gegeven moment moest, omdat haar broertje in het ledikantje moest gaan slapen. Het ging niet zonder slag of stoot helaas. En nee, ik heb nog geen gouden tips (helaas).

Reacties zijn gesloten.