Veilig met je kinderen op wintersportvakantie

Het is zo ver! De kerstvakantie is begonnen en dat betekend dat veel ouders met hun jonge kroost lekker op wintersportvakantie gaan. Maar waar moet je goed op letten en hoe kun je je het beste voorbereiden? Je leest het hier.

Wintersport vakantie met kinderen

Skiën, snowboarden, langlaufen of lekker sleetje rijden. Het kan allemaal op wintersport. Maar vergis je niet. Een ongelukje zit in een klein hoekje. En zeker met kids kan dit heel snel gaan. Het is dan ook ontzettend belangrijk om bijvoorbeeld bij Centraal Beheer een goede reisverzekering af te nemen. Zo ben je er zeker van dat iedereen goed beschermd is wanneer er onverhoopt toch iets gebeurt.

Skiles

Een ongeluk voorkomen kun je ook door goede begeleiding te nemen. Denk bijvoorbeeld aan skiles voor de kleintjes (of voor jezelf). Het is voor de kids niet alleen een leuke manier om nieuwe kinderen te leren kennen. Maar het zorgt er ook voor dat ze goed voorbereid op de piste staan. Tijdens een skiles leren ze vallen en opstaan op de juiste manier. Hierdoor voorkom je een hoop onnodige blessures in de toekomst.

Ook niet geheel onbelangrijk is het verzorgen van de juiste materialen. Wanneer je er voor kiest om bijvoorbeeld alles te huren, laat je dan goed adviseren. Maar vergeet uiteraard ook niet om goede warme kleding aan te schaffen. Check ook vooraf of alles waterdicht is. Met al die sneeuw en kou kan je natuurlijk al snel kou vatten.

Ben je zwanger? Dan is het wellicht beter om de ski’s en snowboards even te laten voor wat het is. Zelfs sleetje rijden van een berg kan heel snel fout gaan. Zorg er daarom voor dat je vooraf weet waar de dokters zitten.

Ben jij al eens eerder op wintersportvakantie met je kids geweest? Hopelijk kun je dan met deze tips veilig skiën met je kinderen!

Spread the love

4 gedachten over “Veilig met je kinderen op wintersportvakantie

  1. Wij gaan nog 2 jaartjes wachten en dan gaan wij er eens op wagen met ons zoontje 🙂 Maar de mama neemt denk ik wel een slee mee voor haarzelf want ben te onhandig vrees ik

  2. Wij zijn nog niet met ze op wintersport geweest, maar ze hebben al wel een paar skicursussen gedaan, om te kijken of ze het leuk vinden. Dat vinden ze, dus die skivakantie zal er nu dan ook wel snel van komen

  3. Laatst kan manlief ermee op wintersport te willen. Mij trekt het niet zo en daarnaast vind ik de meiden er iets te jong voor. Maar je tips ga ik opslaan. Mocht het toch nodig zijn..

Reacties zijn gesloten.