Verlichtingstrends voor 2021

Het jaar 2020 was een bewogen jaar voor iedereen. In de wereld van interieur is er veel gebeurd, maar in dit artikel blikken wij op de trends van verlichting. Voornamelijk de trends die wij verwachten voor 2021. Ben jij klaar om je huis opnieuw te voorzien van een prachtige lichtbeleving?

Zwart is het nieuwe modern

De afgelopen periode hebben we een extreme toename gezien in zwarte verlichting. We praten dan niet over zwart licht, maar over zwarte armaturen. Waar we vroeger zagen dat verlichting vooral moest zorgen voor een prachtige lichtbeleving zorgen zwarte armaturen ervoor dat je verlichting prachtig valt binnen het interieur. Een trend die we zeker vaker gaan zien in 2021.

LED is dé standaard

Waar men vroeger niet te spreken was over LED is dit tegenwoordig de standaard geworden. Dit komt omdat wij in de LED wereld zien dat LED verlichting dezelfde prachtige warme kleur heeft als halogeen. Verder is het zo dat zeker 10x zo zuinig is. Je zou een dief van je eigen portemonnee zijn als je het niet deed. Wist je trouwens dat het sinds 2019 verboden is om halogeen te produceren? Bedrijven mogen bestaande voorraad nog wel verkopen, maar niet meer maken.

Dimmen, slimme verlichting en plafondspots

De zaken die er het meeste uitspringen zijn de 3 volgende punten. Het dimmen van licht, slimme verlichting en plafond spots. Dimmen is al bekend van oudsher, maar veel mensen hebben toch nog een ouderwetse schakelaar. Gemiste kans! Dimmen zorgt ervoor dat je macht hebt over de sfeer bij jou thuis. Een echte aanrader.

Plafond spots zijn ook steeds meer de standaard geworden. Logisch, want het oogt heel strak, neemt weinig ruimte in beslag en is velen malen luxer dan een hanglamp. Wij verwachten dat deze trend in 2021 een vogelvlucht gaat nemen!

Ten slotte heb je nog slimme verlichting. Je kent het wel. Philips Hue is hier heer en meester in. Bedienen met je smartphone, verschillende kleurtjes, sfeer en verlichting wat samenwerkt met je tv. Alleen maar voordelen. We verwachten dat dit alleen maar meer gaat groeien in de loop der jaren.

Spread the love