De vluchttas inpakken, wat moet er allemaal mee?

Het aftellen is begonnen. Tijd om dus ook de vluchttas in te gaan pakken en in de gang klaar te zetten. Maar wat moet je nou allemaal meenemen en wat is stiekem een beetje overbodig? Ik heb het voor je uitgezocht. Lees je mee?

Laten we eerst maar eens bij het begin beginnen. Een vluchttas is een tas die je een tijdje voor de bevalling al klaarzet. De een begint er al mee rond week 34, de ander pas bij 37 weken.Deze zet je vast klaar want op het moment dat je weeën beginnen kun je waarschijnlijk niet meer helder denken (misschien wel van de pijn) en alles bij elkaar zoeken wat je nodig hebt. En ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar mijn man een tas in laten pakken is normaal al een drama. Laat staan als hij ook nog eens als een kip zonder kop rondrent. Genoeg redenen dus om de vluchttas dus al vooraf in te pakken.

Wat moet je allemaal meenemen?

Voor mama (en papa)

De meest belangrijke dingen zoals je telefoon, portemonnee met wat geld of een pinpas, je ID en natuurlijk ook je sleutels. Persoonlijk heb ik deze spullen altijd in mijn handtas zitten, ik zal daarom mijn handtas in zijn geheel mee grijpen naast de vluchttas.

Een toilettas met daarin: tandenborstel, tandpasta, deo (voor hem en haar), elastiekjes, borstel, de hoognodige make-up producten (in mijn geval zal dit enkel mascara, concealer en een lipstick zijn), medicijnen, je bril of lenzen en mocht je het fijn vinden kun je ook nog wat andere persoonlijke producten meenemen. Zorg ervoor dat je niet te veel meeneemt, want je moet het natuurlijk ook weer allemaal mee terug nemen.

De juiste kleding!

Ook voor na de bevalling zijn er een aantal dingen die van pas zullen komen, denk hierbij aan kraamverband, zoogcompressen en natuurlijk kleding. Qua kleding adviseer ik je om vooral wat losser vallende kleding mee te nemen. Wanneer je namelijk een keizersnee hebt gehad zit een strakke spijkerbroek echt niet lekker. Neem dan liever een los vallende joggingsbroek mee. Mocht je denken dat je na de bevalling wel een sexy string aan kunt, denk dan nog maar eens na. Je kunt beter zacht ondergoed nemen dat gemaakt is van bamboe. Overigens zijn er ook veel fijne shirts die gemaakt zijn van bamboe, het is misschien wat prijzig, maar het is een stuk luchtiger.

  • 2 shirts (waarin je mag bevallen)
  • 1 (of 2) nachthemd
  • Oversized joggingsbroek
  • De kleding waarmee je in naar huis wilt gaan
  • Een paar extra sokken
  • Een comfortabel vest
  • Je ondergoed en eventueel je voedingsbeha’s
  • Slippers

Vergeet ook niet wat bamboe kleding voor mannen mee te nemen. Waarschijnlijk staat hij zich net als jou kapot te zweten van de spanning. En voor het geval dat je toch moet blijven, is het wel heel handig om voor hem een paar heren jeans van bijvoorbeeld Kronstadt en een paar heren schoenen mee te nemen. Een vluchttas voor mannen heb je dan. Je weet maar nooit he!

Natuurlijk zal je in het ziekenhuis prima verzorgt worden. Toch is het fijn om wat eten en drinken voor jezelf mee te nemen. Denk hierbij aan een flesje drinken of een sapje die je graag lust, druivensuiker voor je energie en wat lekkere snacks. Ook kan het een lange rit zijn, in dat geval is het fijn om ook wat te lezen of bijvoorbeeld je laptop mee te hebben. Vergeet niet om ook de laders mee te nemen van je telefoon en laptop (en eventueel camera mocht je die meenemen).

Nou dacht je misschien dat dit het was, maar helaas! Er komt natuurlijk een nieuw leven aan en daar moet je natuurlijk ook het een en ander voor meenemen. Om het wat makkelijker te maken heb ik dit even opgesomd in een lijstje voor je. Omdat je natuurlijk niet zeker weet welke maat de baby heeft is het handig om 2 maten mee te nemen.

  • Maxi-Cosi
  • Dekentje
  • Omslagdoek
  • Twee mutsjes
  • Twee rompertjes
  • Twee shirtjes
  • Twee broekjes
  • Twee paar sokjes
  • Jasje
  • Luiers

Nog een paar hele belangrijke dingen die je ook maar beter vast klaar kan hebben liggen zijn dingen zoals belangrijke papieren zoals die van de verzekering maar ook natuurlijk je geboorteplan (mits je die hebt), ID bewijzen, papieren van de verloskundige en eventueel ook een lijstje met belangrijke telefoonnummers. En de gouden tip die ik van iedereen heb gekregen LOSGELD! Niets is vervelender dan moeten wachten tot je partner een euro ergens heeft kunnen wisselen voor een rolstoel. Zorg er daarom voor dat je vooraf al wat kleingeld hebt.

Hopelijk heb je wat aan deze informatie en kan jij stressvrij de bevalling tegemoet gaan!

Spread the love